Kahramanmaraş'a Erasmus+'dan 678 Bin Euro Hibe!

Kahramanmaraş'a Erasmus+'dan  678 Bin Euro Hibe!
Kahramanmaraş'ta eğitim alanında uluslararası iş birliklerini ve öğrenme hareketliliğini artırmayı hedefleyen projeler, Avrupa Birliği'nden büyük bir finansman desteği aldı.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından açıklanan Erasmus+ 2025 yılı proje sonuçlarına göre, Kahramanmaraş'tan yapılan başvurulara toplam 678 bin Euro'yu aşan hibe desteği sağlandı.


Milli Eğitim Müdürlüğü'ne İki Büyük Hibe

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, iki ayrı projeyle hibe almaya hak kazandı. Kurum, Okul Eğitimi Alanında Öğrenci ve Personel Hareketliliği projesi için 329.904 Euro bütçe alırken, Mesleki Eğitim Alanında hazırladığı benzer bir proje için de 244.837 Euro hibe desteği elde etti. Bu projeler sayesinde il genelindeki öğrenci ve öğretmenler, Avrupa'da yeni deneyimler kazanma ve mesleki becerilerini geliştirme fırsatı bulacak.

Diğer Okulların Başarılı Projeleri

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yanı sıra, bireysel okul projeleri de desteklenmeye değer görüldü.

  • Elbistan Şehit Naci Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, "Yenilenebilir Enerjide İstihdam Öncesi Son Durak" projesiyle 59.928 Euro hibe kazandı. Bu proje, mesleki eğitimdeki öğrencilerin yenilenebilir enerji alanında yetkinliklerini artırmayı amaçlıyor.
  • Onikişubat Bilim ve Sanat Merkezi, "Doğa ile El Ele Sürdürülebilir Geleceğe" projesi için 25.387 Euro bütçe almaya hak kazandı.
  • Kahramanmaraş Fen Lisesi ise "Dijital Araçlarla Yabancı Dil Öğretimi" isimli projesiyle 18.140 Euro hibe desteği elde etti.

Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri Sunulacak

Proje sürecinin sorunsuz ilerlemesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Erasmus İl Koordinatörlüğü, proje yürütecek okullara gerekli rehberlik ve yönlendirme çalışmalarını sunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.