Büyükşehir’den Bir Şaheser Daha

Büyükşehir’den Bir Şaheser Daha
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şehrin vitrini konumundaki şehir girişlerinde çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları kapsamında Havaalanı Kavşağına iki önemli tescilli ürünün anıtını dikti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Patent Enstitüsü tarafından Kahramanmaraş’a ait olduğu tescillenen Maraş Burma Bileziği ve Maraş Ceviz Oyma Çeyiz Sandığı’nın anıtı dikildi.

dsc06018.jpg

Maraş Ceviz Oyma Çeyiz Sandığı ile Kahramanmaraş’ta Ceviz Oymacılığı mesleği ne dikkat çekilirken, sandık içerisine doldurulan altın lira ve üzerindeki Maraş Burma Bileziği Kahramanmaraş’ın Kuyumculuk sektöründe de var olduğunu gösteriyor.

dsc06022.jpg

Şehrin değerleri konusunda ciddi bir çalışma yaparak Türk Patent Enstitüsü’ne müracaat ederek tescillerini alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda şehrin muhtelif yerlerine yerleştirdiği anıtlarla da bu değerleri yaşatmaya çalışıyor.

dsc06034.jpg

Havaalanı Kavşağı’na dikilen anıt 3,30 metre eninde ve 3,50 metre uzunluğunda yer alırken, aynı zamanda anıtın etrafına altın lira serpiştirilmiş şekilde dizayn edildi.

dsc06042.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.