BÜYÜKŞEHİR’E YAKIŞAN HAREKETLER

Böylesine başlıklar atıp yazılar yazmaktan pek hoşlanmam lakin yiğidin hakkını yiğide vermek gerekiyor. Son zamanlarda Kahramanmaraş’ta çok ciddi kültürel faaliyetler icra ediliyor. Etkinlikler suratla birbirini takip ediyor. Organizasyon sorumluları gecelerini gündüzlerine katıp çalışıyorlar.

Etkinlikler ulusal çapta olunca halk da duruma kayıtsız kalmıyor. Etkinliklere katılıyor, eğleniyor, çocuklarıyla güzel zamanlar geçiriyor.

Geçen günlerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne uğradım. Henüz kapıdan girer girmez içeride hummalı bir çalışmanın yapıldığını anladım. Bu yoğunluğa rağmen personel bizi güler yüzle karşıladı. Çay içer misiniz? Sorusuna, Kültür Müdürü Mustafa Semerci Bey yerinde mi sorusuyla cevap verdim. Personel toplantıdalar hocam deyince çekilip bir kenara bekleyeyim istedim. Bu arada gençler içeriye geldiğimizi haber uçurmuşlar. Sağ olsun Mustafa Bey dışarıya kadar çıkıp bizi içeriye davet etti.

İçeride hummalı bir çalışma olan hızıyla devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cevdet Kabakçı Bey her zaman olduğu gibi bizi samimi bir şekilde karşıladı. Buyur edip yanındaki sandalyeye oturttu.  Fakat o kadar yoğun halde çalışıyorlar ki  isimlerini burada vermem doğru mudur bilmediğim için isimlerini zikredemeyeceğim, personel çaycısından memuruna, müdüründen daire başkanına aynı masa etrafından toplanmış harıl harıl çalışıyor. Hem kurumun telefonları hem de şahsi telefonları peş peşe çalıyor, bazen iki kulakta iki ayrı telefon karşıya bilgi aktarıyor.  Bir müddet çayımı yudumlarken bu yoğun tempoyu izledim. Çayım bitmişti ki bu yoğunlukta, kulağında telefon olduğu halde “Anlat hocam, projeyi anlat!” demez mi Cevdet Başkan, vallahi ben de başladım projemle ilgili konuşmaya. Bu yoğunluğuna rağmen bize kulak verip bazı eksiklerimizi işaret eden başkan, yeni bir telefon görüşmesine başlamıştı ki müsaade isteyip kalktım. Sağ olsunlar karşılarken gösterdikleri samimiyeti ve sıcaklığı uğurlarken de gösterdiler.

Peki bu yoğun temponun nedeni neydi?

1-Dondurma Festivali: Şehir dışında K.Maraş denilince akla ilk gelen şeylerden biri olan DONDURMANIN bu güne kadar yılan hikâyesine dönmüş olan festivaliydi. Cevdet Kabakçı Başkan ve ekibi daha öncekilerin cesaret edemedikleri bu alana, yani taşın altına ellerini koymuşlardı. Telefondaki kişiler DONDURMA TIRLARI’nın dolaşacağı şehirlerin Kültür Daire Başkanları, müdürleri, zabıta amirleriyle ilgiliydi. Şehir şehir yurdun her bir köşesinde bedava dondurma dağıtımı ve eğlence tertibi konuşuluyordu.

Bu konuşmalar yapılırken memur arkadaşlardan biri ulusal çapta sanatçılarla diğeri yerel sanatçılarla görüşmeler yapıyor, organizasyonun eksiksiz olması için gayret ediyorlardı.

2-Sümbülzade Vehbi Sempozyumu: Bu yoğunlukta yakın tarihte yapılacak sempozyumun içeriği ve afişleri az ileri de duruyordu. Anlaşılan o ki az önce de bu mesele konuşulmuştu.

3- Ozanlar ve Şairler Bayramı: Geçen günlerde yapılan etkinliğin değerlendirilmesi yapılmış, notlar tutulmuştu.

4-Kitap Fuarı: Söz arasında kitap fuarını sordum, hazırlıkların son sürat devam ettiğini öğrendim.

Velhasıl başkan ve ekibi çok yoğun bir şekilde çalışmaya devam ederlerken ben Kültür Daire Başkanlığından ayrıldım.

Bu şehrin vizyonun değişmesi için yapılan çalışmaları tebrik ediyoruz. Eleştirmek kolay, yermek, hakaret etmek çok basit lakin yapılan çalışmalara fikri olan destek olunmalı. Eğer fikriniz yoksa gidip sağlam bilgi edinmemiş iseniz insafsızca eleştirmekten uzak durmalısınız. Yoksa sadece verilen emeğe karşı saygısızlık etmiş oluruz. Bu yüzden eksik gördüklerimizi muhataplarına rahatlıkla söylemek mümkünken boş beleş eleştirilerde bulunmak doğru bir davranış değildir.

Ekim ayı içerisinde yapılacak olan kitap fuarının 4. sü okurlar, yazarlar ve yayın camiası tarafından heyecan ile beklenilmekte. Öncelikle okurların ve  yazarların memnun olacağı bir organizasyon olmasını temenni ediyorum.

Son bir yılda Türkiye çapında üne kavuşmuş sanatçıların K.Maraş’a gelmesi, tv reklamlarında, hem yerel hem de ulusal basında Kahramanmaraş’ın kültürel faaliyetlere anılması gerçekten çok güzel. Şehrimizin ve kültürümüzün tanıtılması açısından takdire şayan. Bu satırları yazarken Ak Parti Yerel Yönetimler Proje Yarışmasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne birincilik elde ettiğini öğrendim. Ayşe Taşkıran Hanım idaresindeki Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Müdürlüğü ekibini tebrik ederim.

Not: Bu yıl Türkiye genelinde tanınan sanatçılar ve geldikleri etkinlikler şöyle;

Pazarcık Belediyesi Yüzüncü Yıl Etkinlikleri: Alişan ve Lara

Türkoğlu Belediyesi Avasım Okçuları Etkinliği: Mustafa Yıldızdoğan, Zara, İrfan Gürdal

K.Maraş Büyükşehir Belediyesi Ozanlar ve Şairler Bayramı : Hilmi Şahballı ve ozanlar

K.Maraş Büyükşehir Belediyesi Dondurma Festivali: Murat Boz, Ferhat Göçer, Dursun Ali Erzincanlı.

Şehrin tanıtımına katkıda bulunan, bu güzel organizasyonları gerçekleştiren belediyelerimizin başkanlarını ve personellerini tebrik ederiz.

Son olarak; Büyükşehir Belediyesi’nin yerel sanatçılara sahne imkanı sunmaları ve desteklerini görüyor ve memnun oluyoruz. Talha Bora Öge ısrarından vazgeçilmiş olduğunu görmek ise ayrıca güzel.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Işık Arşivi