Mehmet Sabancı, “Kahramanmaraş’ın evladını adam yerine koymayanlara karşı bir rüzgar estiğini hissediyorum”

Kahramanmaraş Bağımsız Milletvekili adayı Mehmet Sabancı, “Kahramanmaraş’ın evladını adam yerine koymayanlara karşı bir rüzgar estiğini hissediyorum. Bu şehir misafirlerle yönetim modelini yıllardan beri görüyor." dedi.

‘Yabancı mı? Memleketin evladı Sabancı mı? Sloganıyla Kahramanmaraş’a hizmet için bağımsız Milletvekili adayı olan Mehmet Sabancı, 14 Mayıs seçimlerine dair marasgundemtv 'de Mehmet Taş ve Bekir Doğan'a açıklamalarda bulundu.

Bir gurup irade tarafından Kahramanmaraş siyasetinin önüne set çekildiğini ve kentteki yönetimin yıllardır misafir adaylarla süre geldiğine dikkat çeken Sabancı şunları söyledi;

“Kahramanmaraş’ta öyle bir set var ki, bu şehre hizmet etmek isteyen iradeler bu set tarafından engelleniyor. Ve öyle bir yol izleniyor ki, bu yolda, bu şehrin insanın inisiyatifi yok, koca bir şehrin, Kahramanmaraşlının ne düşündüğünün hiçbir önemi yok. O seti çeken irade bu şehrin yönetim şeklini belirliyor.

Malumunuz Anavatan Partisinde 30 yıl siyaset yaptım ve sonrasında 10 yıldır da Ak Parti’de nöbet bekledim. Sadakatle orada kaldım. Ama gördüm ki o irade bize ve bizim gibilere imkan açmıyor. Bu seçim benim siyasetimin son seçimi, bu seçimin sonuçlarıyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla ilgili bir bağ olursa, belki 8-9 ay sonraki Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile de bir niyet taşıya bilirim. Ama bunun dışında siyasetim sonlanıyor.

Biz bağımsızdan aday olurken bu Kahramanmaraşlıyı adam yerine koymayan, yani ‘Kahramanmaraşlı bu gün siz ne düşünüyorsunuz’ denilmeyen bir noktada. ‘Siz kiminle yönetilmek istiyorsunuz’ sorulmuyor, temayüller yapılıyor hiçbir anlamı yok ve sonunda o set bu şehrin evlatlarının önüne çekiliyor. Şimdi ben diyorum ki; madem biz adam yerine konulmuyoruz, madem bu şehrin fikri sorulmuyor, bizde bu baraja karşı diyoruz ki ‘Biz adamız’, bu şehirde bir iradeyiz, şerefi ve haysiyetiyle yaşamış şerefli bir iradeyiz. Allahın izni ile bizde varız, bizde tek başımıza gücümüzü sandığa yansıtacağız.”

“HESAP SORMAZSAM NAMERDİM”            

“Deprem sonrası şehrimizde bir hareketlenme başladı. Deprem var ama birde depremden öncesi var. Depremden öncesiyle ilgili hiçbir hazırlığın olmadığı bu şehrin imarının tamamen yanlışlar üzerine kurulduğu, buralarda zaman zaman rant kaygısının olduğu, birilerine peşkeş çekildiği, bu kat artırımlarıyla şehrin insanın bir kısmına bir pay verildiği gerçeği var. On binlerce insan kaybettik, ‘Pardon kardeşim, biz yanlış yaptık’ demekle aklanamayacak kadar bu önemli bir olay. Ve bir enkaz devraldık, şimdi bu enkaza sebep olanlardan, Allah bir görev nasip ederse ben hesap soracağım, sormazsam namerdim.”  

“DEPREMZEDE OLARAK HAKIMIZI İSTİYORUZ”

“Bu insanların bu şehre dönmesi için evi yıkılına karşılıksız ev, iş yeri yıkılana iş yeri, sermayesi kaybolana karşılıksız sermaye, depremden darbe yememiş ama deprem mağduru olmuş esnafımıza da faizsiz kredi vermek gibi bu ülkenin bir borcu var. Ortada kalan küçük esnaf oldu, dar gelirli insanlar oldu. Ben deprem yardımı kelimesini reddediyorum, deprem katkısı olarak, depremzede olarak hakkımızı istiyoruz. Kahramanmaraş’ın alamadığı haklar diğer deprem şehirlerine gidiyor. Bu hakkı parçalaya parçalaya almak lazım. Durduk yerde bu haklar alınmaz. Eğer biz bu şehrin hakkını  alamazsak seçilen 7 milletvekili, ‘Biz bu milletvekilliğini yapmayız’ diyecek kadar yürekli davranmamız lazım.”

“BENİM ŞEREF MÜCADELEM ALGILANIYOR”

“Şehrimizde bir hareketlenme başladı. Bu hareketlenmenin ben ve benim gibi arkadaşlara katkısı olacağını düşünüyorum. Ben burada bir fedailik yapıyorum, bir kıvılcım çakıyorum. Bu kıvılcım algılanıyor, o set çekenlere karşı benim şeref mücadelem algılanıyor. Algılayan kardeşlerimizin bana destek verdiklerini görüyorum. Bu desteğinde bu nöbeti almamıza yeteceğini düşünüyorum.”

“KAHRAMANMARAŞ MİSAFİRLERLE YÖNETİM MODELİNİ YILLARDAN BERİ GÖRÜYOR”

“Kendiliğinden esen bir rüzgar var. İnsanımızın bize yüzü gülüyor. Kahramanmaraş’ın evladını adam yerine koymayanlara karşı bir rüzgar estiğini hissediyorum. Gelen listelere Allah rızası için bakın, kimler geldi? bu şehri kimler yönetecek? Nasıl yönetecek? Bunu biz denedik, bu şehir gördü. Misafirlerle yönetim modelini yıllardan beri görüyor. Misafirle yönetim ne kadarsa Kahramanmaraş’ta yönetim o kadar başarılı. Başarılı olmadıkları kocaman bir enkaz var. Depremden sonra sahipsiz kalmış kocaman bir şehir var.”  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum