“Türkiye, Dinamizmini Kaybetmeden 2023, 2053 Ve 2071 Hedeflerine Yürüyor”

“Türkiye, Dinamizmini Kaybetmeden 2023, 2053 Ve 2071 Hedeflerine Yürüyor”
Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Cumhuriyet Bayramını yeni hedeflerle kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi..

Türkiye’nin dinamizmini kaybetmeden 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüdüğünü ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Geçen 90 yıl içerisinde Cumhuriyetimizin, gelişen demokrasisi ile sağlan insan hakları ile büyüyen ekonomisi ile dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmiştir. Devlet ve millet kaynaşması ile bu ülke yeni hedeflerini koyarak dünyada lider ülke haline gelecektir” dedi.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Türkiye Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyet rejimi kurulmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kurulmasında emeği geçen bütün İstiklal kahramanlarını rahmetle ve şükranla anıyorum. Bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu. Pakdil açıklamasında şu hususlar üzerinde durdu:

“DİNAMİK BİR NÜFUS YAPISINA İHTİYACIMIZ VAR”

“Cumhuriyetimin 90. yılını kutluyoruz. Ardı ardına Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve diğer savaşlardan çıkan ülkemizde, Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarında neredeyse üretim yapacak, çalışacak dinamik nüfus kalmamıştı. Eli silah tutan erkekler savaşlara katılmış, büyük çoğunluğu şehit olmuştu. Oysa kalkınmak ve güçlü olmak için eğitimli dinamik bir nüfus yapısına ihtiyacımız vardı. Bu doğrultuda Türkiye'de ilk nüfus sayımı 28 Ekim 1927 tarihinde yapıldı. Nüfusun 13 milyon 648 bin 270 kişi olduğu açıklandı. Bu tarihten itibaren ülkemizin nüfusu hızlı bir artış eğilimi içerisine girdi. Nüfusumuz 31 Aralık 2012 tarihi itibarıyla ise 75 milyon 627 bin 384 kişi oldu.  Fakat son yıllarda bizleri bekleyen sinsi bir tehlike baş gösterdi. Bunlardan birisi dağılmaya başlayan ailelerimiz ve sürekli düşen doğum oranlarıdır. Yıllarca nüfus planlaması adı altında yapılan propagandalar sonunda etkili oldu ve aileler giderek küçüldü. Nüfus artış hızımız da durma noktasına geldi.

“AİLE YAPIMIZI GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR”

Modernleşme ile birlikte ülkemizde geniş aileden çekirdek aileye doğru bir geçiş olduğu da bir gerçektir. Bu durum aile üyeleri arasındaki ilişki biçimlerini de değiştirdi. Yeni hayat biçimine hazırlıksız yakalanan aile bireyleri, boşanma furyası ile karşı karşıya kaldılar. Boşanma sonucunda oluşan tek ebeveynli ailelerin sorunları ise toplumsal yapıyı zedelemeye başladı.

Oysa aile her dönemde çok önemlidir. Aile değerleri zayıflayınca toplum suç makinesine dönüşür. Aile bağları kopmuş bireyler suçla karşı karşıya gelirler, aile bağları zayıflayan birey kendini dışarıda bulur ve kendi gibi bocalayan yaşıtlarıyla hareket etmeye başlarlar. Birey kaybedecek bir şeyinin olmadığını düşünerek gözü kapalı her suça yönelebilir.

Günümüzde boşanma gerçeğini de göz önünde bulundurarak aile yapımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekmektedir. Aile fertleri arasında saygı, sevgi, şefkat, merhamet, hoşgörü, bağışlama gibi erdemli davranışların geliştirilmesi ve aile içerisinde yaşatılması, günümüz insanının vakit geçirmeden yapacağı ilk işler arasında yer almalıdır.”

Türkiye’nin hedefleri olan bir ülke olduğunu söyleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizi ortaya koyduk. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için bu ülkenin tüm fertleri geceli gündüzlü çalışacaklardır. Türkiye, koyduğu hedefleri hayata geçirerek lider ülke konumuna gelecektir” diyerek açıklamasını tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.