İletişim mezunları MEB'in adım atmasını bekliyor!

İletişim mezunları MEB'in adım atmasını bekliyor!
Milli Eğitim Bakanlığında müfredat değişiyor ve birçok derste değişiklik yapılıyor. Medya okuryazarlığı dersi için de iletişim fakültesi mezunları kendilerinin okutması gerektiğini düşünüyorlar ve MEB’in bu konuda adım atmasını bekliyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni müfredatı taslak olarak öğrenci, öğretmen veli ve tüm vatandaşların görüş ve önerilerine açtı. Yeni müfredatla birlikte medya okuryazarlığı dersi için pedagojik formasyonunu alan lisans mezunu iletişim mezunlarının önemli bir talebi bulunuyor.

Yaşayan lehçeler ve diller seçmeli dersi için bile öğretmen ataması yapılabiliyorsa medya okuryazarlığı dersi için de Bakan İsmet Yılmaz’ın seslerini duymasını bekliyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığına yeni müfredatla ilgili görüşler 10 Şubat 2017 tarihine kadar yapılabilecek. MEB okullar bazında da raporlar hazırlanmasını istedi ve tüm okullarda okul zümre başkanları görüşlerini ilçe ve illere ileterek rapor halinde MEB’e bu raporlar iletileceği belirtildi.

2015-2016 eğitim-öğretim yılından beril Milli Eğitim Bakanlığı ve Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun işbirliği ile ortaokullarda seçmeli ders olarak Medya Okuryazarlığı dersi getirildi. Bu kapsamda pedagojik formasyon eğitimini alan iletişim fakültesi mezunları Milli Eğitim Bakanlığını e-posta yağmuruna tuttu ve bu dersin kendileri tarafından zorunlu ders kapsamında okutulmasını istedi.

Medya Okuryazarlığı dersinin günümüz için en önemli derslerden olduğu açıktır ve seçmeli olarak değil zorunlu kapsamda ele alınması gerekmektedir. Bu ders için de şu anda kalifiye olarak yetişmiş personeller iletişim fakültesinde formasyon eğitimi alanlar olarak biliniyor.

Medya Okuryazarlığı dersinin iletişim fakültesi mezunları dışında farklı alandan geçici öğretmenler tarafından okutulmasının yanlış olduğunu dile getiren mezunlar bu dersle ilgili yetkililerin yeni müfredat kapsamında gerekli önlemi almasını bekliyor.

Medyanın bu kadar etkili ve önemli olduğu bir dönemde medya okuryazarlığı dersi en az matematik, sosyal bilgiler dersi kadar önemli olduğu vurgulanıyor. Formasyonlu iletişim mezunları bu konu ile ilgili olarak yetkililerden gerekli çalışmanın yapılmasını ve halkın ve özellikle çocukların medya okuryazarlığı dersi ile medyanın olumsuz etkilerinden uzak kalmalarının sağlanmasını istiyorlar.

Böylesine önemli bir dersin de 4-5 aylık seminerlerle geçiştirilerek iletişim mezunları dışında okutulmasının doğru olmadığı vurgulandı. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı yetkilerinin iletişim mezunları formasyon eğitimi alanlar için de atamada kadro vermesini bekliyoruz.

Kaynak: http://www.mymemur.com.tr/

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.