Maaşlara Zam İstemiyorum!

.

Bu ekonomi işinden ya ben anlamıyorum ! yakada hükümeti yönetenler anlamıyor.. ! Maaşıma zam yapmayın, fiyatları da artırmayın yerinde dursun biz geçinir gideriz..
Memur, emekli, Asgari ücretle çalışanların maaş zamları belli olmadan esnaf ve marketler zam yapmaya başladılar bile..
Sayın Hükümetim , Sayın Bakanlarım Memura, Emekliye, İşçiye zam yapacağım diye bizim moralimizi niye bozuyorsunuz ?
Biz köylüyüz gardaş: Kargadan başka kuş bilmek..
Bir köylü hesabı yapacağım:
Kaba ve Düz Hesap : 15 bin TL aylık vererek çalıştırdığımız  bir fırın işçiye ayda 500 Tane ekmek yaptırdım.. bir ekmek üzerinde işçilik maliyeti 30 TL..
Un ve diğer giderler: 30 TL olup toplam maliyetimiz 60 TL dir..
ekmeği yapan işçiye, unu yapan işçiye, buğdayı eken çiftçiye , elektrik, su , doğalgaz 'a kısaca tüm giderlere yüzde 50 fiyat artışı verilsek bu ekmeğin fiyatı 90 TL olur..
Memura , emekliye, çalışana, yeni yıl ile yapılacak olan zamanlar sebebi ile piyasa da malın fiyatı her gün artmaya başladı. Sabah 100 TL gördüm malı akşam 120 TL olarak görüyorum..
Maaş zam gelmeden : Esnaf, tüccar zammı yaptı yani yüzde 50 zam verilse bile cebimize girmeden paramız uçup gitti. o zaman bu zammın ne anlamı var ?
Bir Marketçi dostumuz: Nakliyeden , indiren hamalla, markette çalışan işçiden mutfak giderine her şeye zam geliyor , biz zam yapmayıp ne yapalım sermayeyi dağıtalı mı ? diyor.. o da bize soruyor o da haklı..!
Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan: Maaşıma zam yapma, hatta yarısını da kes, ama fiyatları aşağı çek , rakamlar büyüdükçe moralim bozuluyor.. Bugün 21.12.2023 Perşembe günü : Bugün
Kahramanmaraş'ta Belediye ekmek kulübelerinde ekmek 5 TL Bakkal marketlerde ise ekmeğin cinsine göre 6,50 ile 10 TL arasında değişiyor.. Zamlarla birlikte ekmek fiyatı Belediye kulübelerinde 10 TL Bakkal ve Marketlerde ise 15 TL bulması bekleniyor.. emekliyim , zamlı emekli maaşı cebime girmeden gidecek rakam büyütmenin ne mantığı var ?
Asgari ücrette zam yapma, Memur ve emekliye zam yapma, işçiye zam yapma ama fiyatlar yerinde dursun..
önümüzdeki 10 yıl ekmeği ben 5 TL den alayayım Lüks ekmeği 10 TL alayım ama alayım zam gelmesin.. sabit dursun, benim maaşımda sabit dursun hiç olmaz ise moralim bozulmaz..
Bir dönem TL den 6 sıfır sildiğimiz gibi : Paramızdan bir sıfır silsek hiç fena olmaz , rakamlara baktıkça  moralim bozuluyor.. zam da istemiyorum, piyasa da yerinde dursun..
verilen maaş zamlarına vatandaş sevinemiyor : Rakamların büyümesine üzülüyor..  moralimiz bozuluyor Sayın Cumhurbaşkanımız..
iyi günler

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kahramanmaraş’ta 16 personel alacak! Meslek ve kontenjanlar açıklandı!
Bingöl'de doğal gaz kaçağından 16 kişi zehirlendi!

Yazarlar Haberleri