‘Kendi anayasamızı kendimiz yapmak istiyoruz’

‘Kendi anayasamızı kendimiz yapmak istiyoruz’

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırıkkale'ye geldi. Çarşı Camii'nde Cuma namazını kıldıktan sonra Kırıkkalelilerle bir araya gelen Kurtulmuş, halktan referandumda 'evet' oyu kullanmalarını istedi.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırşehir ve Nevşehir gezisi öncesi Kırıkkale'ye gelerek vatandaşlarla bir araya geldi. Kurtulmuş ilk olarak çarşı camine geldi. Burada Cuma namazını kılan Kurtulmuş daha sonra Hüseyin Kahya Parkı'na geçerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Sohbetin ardından Kurtulmuş kalabalığa seslenerek, "Bizler yani millet, Türkiye'nin ev sahibidir. Kendi anayasamızı kendimiz yapmak istiyoruz" diyerek halktan referandumda evet oyu kullanmalarını istedi.

Hüseyin Kahya Parkı'nda vatandaşlara seslenen Kurtulmuş, referandum, partinin içinde bulunduğu kongre ve Türkiye'de yaşanan provokasyonları değerlendirdi. İlk olarak Hatay'da yaşanan olayların durdurulmasına ve vatandaşları sağduyuya çağıran Kurtulmuş, "Hatay'da yaşanan olaylar bizleri üzmüştür. Bu provokasyonu yapanların oyununa gelmeyin. Onlar ülkemizde karışıklık oluşturmaya çalışıyor. Oysa bizler Müslüman toplumu olarak yüzyıllar boyu barış içerisinde yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Hiç kimsenin gücünün Türkiye'yi ayırmaya, milleti birbirine düşürmeye hakkı olmadığını ve bunu yapanların başarısız olacaklarına inandıklarını belirten Genel Başkan Kurtulmuş, "Bizler Müslüman milletlerin çocukları olarak kıyamete kadar barış içerisinde yaşayacağız. Milleti sağduyuya davet ediyorum. Kimse kışkırtmalara gelmesin. Siyasiciler bunların önüne geçecekleri yerde, birbirleri ile kavga ediyorlar. Türkiye barış ve kardeşlik içerisinde mutlu, huzurlu, ekonomik şartı iyi olan dışa ve içe borcu olmayan, bütün milletimizin kardeşçi yaşamasını istiyor. Bunun için de iktidarın tek alternatifi biz olduk. AK Parti artık yoruldu ve gücünü kaybetti. Bizler geçen dönem yüzde 5 oy aldık. Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 5 oy alan parti dikkate alınmaz. Ancak bizim partimiz her alanda gündemde kalıyor. Herkes bir şeyler söylüyor. Çünkü biz geliyoruz, aldığımız yüzde 5 oy bu seçimlerde tavan yapacak" dedi.

Anayasa değişikliğine de açıklık getiren Kurtulmuş, Anayasa'ya destek vereceklerini ancak 13 Eylül'de yeni anayasa sunacaklarını belirtti. Önemli açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "Anayasa bakıldığında reform anayasası gibi görünüyor. Ancak bu anayasa değişikliği yetmez. Onlar Türkiye'de yaşayan halka kiracı gözüyle bakıyor ve bu anayasayı kira kontratı gibi önlerine seriyor. Bizler yani millet, Türkiye'nin ev sahibidir. Kendi anayasamızı kendimiz yapmak istiyoruz. Bırakılım yüce milletimize Anayasa'da istediği maddeleri değiştirsin. Ancak yine değişen anayasa bizim de isteğimiz gibi, ancak yeterli değil. Bizim 2 kilometrelik bir yolumuz var. Bu Anayasa değişikliği 10 adım ileri götürüyor. Onun için Saadet Partisi olarak evet diyeceğiz. 13 Eylül'de yeni bir anayasa hazırlığına Saadet Partisi olarak biz başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara hitap ettikten sonra gazetecilerin sorularını alan SP Lideri Kurtulmuş, kendisine yöneltilen 'Kardeşlik içerisinde olağanüstü kongrenin bir an önce yapılması gerektiği açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz', 'Sayın Önder Sav ile Şevket Kazan'ın görüşmesi CHP, Saadet Partisi'nin iç işlerine müdahale eder hale mi getirdi', Fatih Erbakan'ın 'Numan Kurtulmuş paniklediği için mi böyle bir yola başvuruyor' söylemini nasıl değerlendiriyorsunuz' ve 'Kongreyle ilgili Necmettin Erbakan'la bir görüşmeniz oldu mu' sorularını cevaplandırdı.

Kurtulmuş, "11 Temmuz'dan bu yana medyada üç hafta geçmesine rağmen Saadet Partisi'nin birinci adam olarak yer alması bir tane politik anlamı vardır. Bundan sonra özellikle iktidarın yorulduğu, iktidarla muhalefetin sorunlara çözüm bulmak yerine sürekli kavga ettiği ortamda Saadet Partisi duruşuyla, sözleriyle Türkiye'nin bütün meselelerini, projelerini açık bir şekilde ortaya koyuşuyla, kavga etmeyen birleştirici, toparlayıcı üslubuyla Türkiye'de milletin umudu haline gelmiştir. Bu zaten medya tarafından da siyaset çevresi tarafından da kamuoyu tarafından da dikkatli bir şekilde takip edilen bir parti olduğu ortadadır. Dünyanın hiçbir yerinde son seçimde yüzde 5 buçuk almış bir partinin kongresinde ne oluyor, kim hangi listeyi çıkarıyor kimse ilgilenmiyor. SP 3 haftadır birinci sırada gündemde yerini koruyorsa bunun anlamı bundan sonra Türkiye'nin siyasal alternatifi Saadet Partisi'dir. Yolumuz açıktır. Önümüz açıktır. Bu çerçevede kongre meselesi teknik bir meseledir. Bununla ilgili arkadaşlarımızı görevlendirdik. 3-4 arkadaşımız kongreyle ilgili çalışmalara devam edecektir.

İktidara yürüme sürecinde olan bir parti işi gücü bırakarak kongrelerle uğraşmaz. Saadet Partisi'ni kongreler partisi haline getirtmeyiz. Hatırlarsınız bazı partiler sürekli kongreler yaparak kendilerini gündemde tutuyorlardı. Saadet Partisi'nin kongresi bizim için teknik bir detaydır. Tabii ki toplanmış olan imzalar vardır. Ancak bu imzalar şu şekilde alınmamıştır, 'Biz Numan Kurtulmuş'a görevden alacağız, bunun için kongre toplayacağız' diye değil, bu imza veren arkadaşlarımızın hepsiyle keşke tek tek görüşebilseniz. Biz Numan Kurtulmuş'u bin 300 oyla genel başkan yapacağız diye toplanmıştır. Tüzüğümüze göre Genel İdare Kurulu'nda bu konu görüşülecek, tarih ve yeri belirlenecektir. Aynı zamanda da bunu yaparken, bu akşam toplantıya gidiyorum. İl Başkanlarımızı topluyoruz. İl Başkanlarımızla bu konuyu tartışacağız. Arkasından Genel İdare Kurulu'nda yer ve zaman belirlenecek. Ama Saadet Partisi kongre partisi değildir. Onun için işlerimizin küçük bir teknik kısmıdır. Önce kongre sürecini görmemiz lazım. İki tane farklı liste vardı ama iki tane farklı genel başkan adayı yoktu. İki liste arasında 5-6 isim farkı vardı. Bunlar teknik mesele. Dikkat ederseniz kongre meselesini dışarıda tartışmıyorum. Ancak şunu da anlayamadığımı ifade etmek isterim; dün Türkiye siyasi tarihinde bir ilk oldu ve maalesef bir parti kongre evrakları tespit edilmek ve gözden geçirilmek için mahkeme tarafından basılmış oldu. Partiyi kayyuma götürmek için bu dilek0f0il. Bizim 2 kilometrelik bir yolumuz var. Bu Anayasa değişikliğçeyi veren ve bu mahkemeyi açan arkadaşımızı da kamuoyuna ve onların teşkilatlarına havale ediyorum.

Gerçekten fevkalade yanlış ve anlamsız süreç olur. Sonuçta bunlara hiç gerek yok. İmzalar toplanmışsa, bu toplanan imzalara da haksızlık, saygısızlık yapmamak lazım. Madem imzalar toplandı niye gidip mahkemeyle kayyuma işi götürmeye çalışıyorlar? Aklı başında hiçbir kimse kendi partisini kayyuma götürmez. Bizim Sayın Erbakan'la görüşmemiz sadece tüzükte yer aldığı için değil, Sayın Erbakan'la görüşmemiz bir gönül ilişkisidir, bir fikir ilişkisidir. Bizim siyasi büyüğümüzdür. Türkiye'ye siyasi yıllarca çeşitli vesilelerle hizmet etmiş olan birisidir. Tabii ki dün de, bugün de yarın da bilgilerinden, tecrübelerinden istifade ederiz. Her şey milletin gözü önünde oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra SP Kırıkkale İl Binasına geçen Kurtulmuş burada da önemli ve gündemi değiştirecek açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin gündeminin ve sorunlarının ağır olduğunu belirten SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin 8 yıldır sorunları var ve hala bu sorunlar çözülemiyor. Sorunları çözecek olan siyasiciler Meclis'te kavga ediyorlar, yeni bir sorun oluşturuyorlar. Temel meseleleri çözmek için kimse bir şey yapmıyor. Biz iktidara geldiğimizde ekonomik yanlışları düzelteceğiz. Herkesin kardeşçe yaşadığı bir ülke oluşturacağız. Özgür, adaletli ve ekonomik gücü iyi olan bir hükümet kuracağız. Bizler Müslümanız ve barış ve kardeşlik içireninde yaşamamız gereklidir. Müslümanlık bu toplumun çimentosudur, temelidir. Bu yüzden bu toplumu kimse yıkamıyor" şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.