Toplumsal Çözülmeyi Ancak Eğitim Engeller

Toplumsal Çözülmeyi Ancak Eğitim Engeller
TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil, İlim Yayma Cemiyeti Kahramanmaraş Şubesini ziyaret etti..

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, İlim Yayma Cemiyeti Kahramanmaraş Şubesini ziyaret ederek Şube Başkanı Mehmet Ali Öztürk ve yönetim kuruluna hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Türkiye’nin kalkınmasında insan faktörünün son derece önemli olduğunu söyleyen Pakdil, “Eğer imkanı olup da bir öğrenci okuyamıyorsa, bu bir değerimizin yok olması anlamına gelir. En ücra köşedeki bir çocuğumuz bile eğitim imkanlarından yararlanmalıdır” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti’nin yarım yüzyılı aşan bir geçmişi bulunduğunu belirten Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “İlim Yayma Cemiyeti’nin Kahramanmaraş’ta şube açması bizleri sevindirmiştir. Bu ülkenin maddi ve manevi kalkınmasına emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Her bireyimizin mutlak surette eğitimden geçirilmesi gerekmektedir. Çünkü küresel dünya eğitimli işgücü ile büyüyebilir ve söz sahibi olabilirsiniz. Küresel düzeyde nitelikli işgücünün önemi giderek artmaktadır. Eğitim seviyesinin ve işgücünün niteliğinin yükselmesi, ülkelerin ve bireylerin ekonomik gelişmişliğini etkilemeye devam edecektir. Eğitim seviyesinin yanında işgücünün niteliğinin de işgücü hareketlerinde belirleyici bir unsur olması beklenmektedir. Tüm ülkelerde nitelikli işgücüne olan talebin artacağı öngörülmektedir” şeklinde konuştu. Pakdil açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yeni teknolojilerin yaygınlaşması, dünyanın çeşitli yerlerindeki insanların aynı anda yeni bilgilere hızlı ve kolay erişimlerini sağlamaktadır. Bu durum, eğitim faaliyetlerinin yerleşik norm ve yaklaşımlarını da değiştirmektedir. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin ve yoğunlaşan kültürler arası etkileşimin, önümüzdeki dönemde eğitim faaliyetlerindeki çok boyutlu zenginleşmeyi artırması beklenmektedir. Beşeri sermayenin geliştirilmesi genç nüfusa sahip ülkemiz açısından önümüzdeki dönem için bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirerek eğitim kalitesinin ve işgücü niteliğinin artırılması, büyümeyi ve kalkınmayı olumlu yönde etkileyecektir. Diğer yandan Türkiye’nin içinde bulunduğu geniş kültürel havza, dinamik nüfus açısından hem işgücü hem de eğitimle ilgili fırsatlar barındırmaktadır. Türkiye’nin bir bölgesel merkez olarak yükselmesi, iki yönlü insan hareketliliğini artırmaktadır.”

Eğitimin sadece teknoloji ile sınırlı olmadığını, medeniyetimizin ve inanç yapımızın gerektirdiği eğitimin de zorunlu olduğunu sözlerine ekleyen Pakdil, “Boşanmaların arttığı, suç oranlarının yükseldiği, toplumsal çözülmenin yaşandığı bir dönemde manevi eğitimin önemi bir kat daha artmaktadır. İlim Yayma Cemiyetimiz çocuklarımıza manevi eğitim verme yönünde ciddi çalışmalar yürütmüş ve yürütmeye de devam etmektedir. Bu hizmeti veren herkese teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.