Metin Acıpayam

Metin Acıpayam

Rabia Karagöz’le Çocuk Edebiyat Dünyasına Seyahat

Karacaoğlan İl Halk Kütüphane ’sinde 21. Kitap analiz programında Rabia Karagöz’ün ‘çocuk edebiyatı’ çalışmaları ele alındı. Yazar okuyucu buluşması kapsamında ‘yazarın katıldığı beşinci program’ oldu. Programın moderatörü Özlem Kıraç kütüphanecilik Lisans programından mezun bir hanımefendi olmakla beraber, aynı zamanda Türk Dili ve Edebiyatı okuyan bir gönüllü kitap dostuydu… Programa Kahramanmaraş İl Kültür Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ve ekibi de katıldı. Kendisine teşekkür ediyor, kültürün sıcaklığıyla selamlıyoruz.

whatsapp-image-2019-04-22-at-12.06.14.jpeg

Karacaoğlan İl Halk Kütüphanesi müdürü Bilal Horasan, kütüphanenin asırlık kitap mazisini entelektüel seviyeye ulaştırdı. Ekibiyle beraber kitap kokusuna hasret kalmış gönülleri bu aziz kokuyla buluşturabilme adına güzel faaliyet düzenlemekte.

15 günde bir yapılan KİTAP ANALİZ PROGRAMLARI, kaldığı yerden –ilk gün ki aşkla- devam ediyor. Kitap, kâinata açılan kapı… Kitap, yanlışı içinde barındırmayan bir dünya… Daima iyiyi-doğruyu-güzeli aktaran sayfalar yığını…

Kitap için faaliyet yapan her grubun desteklenmesi taraftarıyım, çünkü bizleri sadece ‘okumanın aydınlığı’ kurtarır. Bu duygularla gittim o gün kütüphaneye. Kitapların sıcaklığı sarmıştı her bir boşluğu, yüzüme hemen vurdu sahifelerden yayılan sıcaklık… İçime çektim derin bir ‘oh’ dedim. Sonra girdim salona, kitap için toplanan yürekler gördüm masa etrafında.

Rabia Karagöz şehrimizin bir değeri. Heyecanı, tüm uzuvlarına yansıyor, potansiyeli her halinden belli. Herşeyden öte yüreği ‘çocuk’ kalbi ‘sevimlilik’ diye atıyor. Çocuksu duyguları her an barındırıyor. Renkler, cıvıltılar, O’nu bir başka farklı kılıyor.

whatsapp-image-2019-04-22-at-12.06.15(1).jpeg

Programda Rabia Hanımın kitap çalışmaları ele alındı.

Çocuk Edebiyatının önemi üzerinde bir kez daha duruldu.

Ana mesaj olarak ‘çocuğu inşâ etmemenin bedelinin aslında geleceği şekillendirememek’ demek olduğu vurgulandı.

Rabia Karagöz’ün bir diğer özelliği de çocuğu teorik olarak okuyup, pratik olarak ilgileniyor olması. Değirmen Anaokulunda teorik çocuğu pratike ediyor.

Programda bir dikkatimi çeken konu ise ÇOCUK EDEBİYATININ yanında EBEVEYN EDEBİYATININDA üzerinde durulması.

Biliyorsunuz, çocuğu yetiştirmek kadar anne-babaları da yetiştirmek gerekiyor. Aksi takdirde olmuyor-olmuyor-olmuyor…

whatsapp-image-2019-04-22-at-12.06.15.jpeg

Rabia Hanımın yazı çalışmalarında ‘baba’ faktörü, çocukların gelişiminde ‘bilişsel, duyuşsal’ süreçler gündemimizde idi o gün.

Cıvıl cıvıl konular.

Tatlı ve berrak meseleler…

Bir kez daha tebrik ve takdir ediyorum kurum yönetimini…

Sözlerimi noktalarken şunları söylemek istiyorum;

-Kurtuluşumuz sanatla, estetikle, bilimle, kültürle mümkün… Bunu sağlayacak ise sanatkârlar, kültür insanları…  Bu gerçeği görmediğimiz her ‘an’ başımıza daha nice belaların geleceğine işaret. Bu sebepten ilk iş; ÇOCUĞU YETİŞTİRMEK. ‘ÇOCUK DÜNYASINA İNEBİLMEK…’ ÇOCUĞU ANLAYABİLMEK…

whatsapp-image-2019-04-22-at-12.06.01.jpeg

Bunun içinde ÇOCUK ARAŞTIRMALAR MERKEZİNİ HER KENTE KURABİLMEK…

Programda emeği geçen kurum idarecilerine teşekkür ediyorum…

Program kitap yazarı Rabia Karagöz’e ‘devamlılık’ diliyorum. Mürekkebi daima ‘var olsun’ istiyorum.

Programın moderatörü Özlem Kıraç’ın heyecanına ‘nazar değmesin’ diyorum.

İl Kültür Turizm müdürümüz Seydihan Küçükdağlı ve ekibine her zaman ‘kültürün gücüne’ sığınmalarını temenni ediyor ve teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin Acıpayam Arşivi