Polise Taş Atan Çocuk Sayısında Düşüş

Polise Taş Atan Çocuk Sayısında Düşüş
“2 yılda polise taş atan çocuk sayısı yüzde 70 azald

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, ‘Çocukların Sosyalleşmesi’ projesi kapsamında sokakta polise taş atan çocukları yat gezilerine, pikniğe, sinemaya, tiyatroya götürerek sokaklardan büyük bir kısmını çektiklerini ifade ederek, “2 yılda polise taş atan çocuk sayısı yüzde 70 azaldı” dedi.

Sokaklarda eylem yapan ve polise taş atan çocuklara yönelik yaptıkları çalışmaları İHA’ya anlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, sokaklarda polise taş atan çocuk sayısı bakımından iyi yerde olduklarını söyledi. Her geçen gün taş atan çocuk sayısının düştüğünü belirten Bulut, bunu projeler üreterek yaptıklarını kaydetti. ‘Çocukların Sosyalleşmesi’ projesi kapsamında Mersin’in değişik bölgelerinden çocukları hafta sonları pikniğe, yat gezilerine, sinemaya, tiyatroya götürdüklerini ifade eden Bulut, “Çoğu çocuk Mersinli olduğu halde götürdüğümüz birçok yeri bilmiyor. Çünkü netice itibariyle bu iş maliyet işidir. Ailelerin durumu iyi değilse çocukları da sağa sola götürme imkanı yok. Biz aileler yerine her hafta sonu bunları yapıyoruz. Çocukları sosyalleştiriyoruz” diye konuştu.

Çocukların sosyalleşmelerinin yanında çocukları bu proje ile sokaklardan çekip farklı ortamlara götürdüklerine vurgu yapan Bulut, “Çocuk sokakta olduğunda başına götü şeyler gelebilir. Biz bu çocukları sokaktan alıp sosyal etkinliklere, spora, geziye, pikniğe, sinemaya, tiyatroya götürürsek bu çocukları sokaktan çekeriz. Ama bu çocuğun hiçbir işi yoksa sokakta bir sağa gidecek, bir sola gidecek. Sokaklar zaten tehlikeli. Madde bağımlısı insanlar var. Uyuşturucu satan insanlar var. Belli başlı mahallelerde eylemler yapılıyor. Bunların hepsini bu çocuklar yapıyor. 5 kuruş para verip çocuklara eylem yaptırılıyor” şeklinde konuştu.

Çocukları nereye yönlendirirsen oraya gideceğini söyleyen Bulut, “Biz çocuğu devletin yanına yönlendirmeliyiz. Çocuklara devletin merhametini, güzelliğini, çocuğu sevdiğini anlatmalıyız ve göstermeliyiz. Biz okula giden ve ailesinin ekonomik olarak gücü olmayan çocukların defterlerine, kalemlerine, çantalarına kadar alıyoruz. Yani biz sadece çocuğu gezdirmekle yetinmiyoruz. Fakirlik bir suç değildir. Biz devlet olarak bu ailelerin ve çocukların yanındayız. Biz eğer bu tür sorunları çözersek, çocuğun sokağa çıkma ihtimali olmuyor” ifadelerini kullandı.

“AİLELER DE BİZE KARŞI ÖNYARGILARINI KIRDILAR”

Özellikle eylem yapılan mahallelerin üçünde toplum merkezleri olduğuna değinen Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Biz bu merkezlerde çocuklara eğitimler veriyoruz. Bu merkezlerimizi özellikle cumartesi ve pazar günleri de açık tutuyoruz ki, çocuklar tatil zamanlarında sokakta boş boş gezinmesin. Bu alanlarda çocuklara bir yandan ders verirken, bir yandan da devletin şefkatini, devletin herkese eşit olduğunu, herkesi sevdiğini, bütün çocukları özellikle sevdiğini anlatıyoruz. Çocukların aileleri de artık bize karşı önyargılarını kırmışlardır. Bize yakınlıkla bakıyorlar.”

Bu çalışmalar sonucunda son 2 yılda polise taş atan çocuk sayısında yüzde 70’e varan azalma olduğuna vurgu yapan Bulut, “Mersin, Türkiye’nin en fazla göç alan illerinin başında geliyor. Her bölgeden insanın yaşadığı ender şehirlerden bir tanesidir Mersin. Bu yüzden şehrin özellikle bazı bölgelerinde çalışmalar yapmasak olayların önüne geçemeyiz. Bizim çalışmalarımızın yanında Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nün de çalışmaları neticesinde taş atan çocukların sayısını çok şükür azalttık. Çalışmalarımız devam edecek. Çocukların devletle karşı karşıya gelmesinin önüne geçeceğiz” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.