Pastanecilik Sektöründe Türkiye’de Bir Numara

Pastanecilik Sektöründe  Türkiye’de Bir Numara
Kahramanmaraş pastanecilik sektöründe Türkiye’de bir numara

İlimizde tekstil sektörü ile sanayi dünyasındaki yerine aldı, ancak pastanecilikte de Türkiye’nin bir numarası.

Edo Markası ile büyük isim yapan Sıddık İnalbars, Türkiye’nin bir çok ilinde yeni işletmeler açtı. Babası Fayik İnalbars öncülüğünde Ferah Pastanelerini zincirini kurdu. Dondurma başta olmak üzere pastanecilikte önemli bir yere geldi.

Baba Fayik İnalbars kuru baklama ve dondurmada yakaladığı kaliteyi bu güne kadar devam ettirdi, 75 yaşına ulaşmasına rağmen, oğlunun hep yardımcısı oldu.

Pastanenin Müdürlüğünü yapan Cahit İnalbars’a sektörün Türkiye’deki yerine sorduğumuzda, Kahramanmaraş’ın pastane sektöründe bir numara olduğunu belirterek, şunları söyledi; “ Kahramanmaraş bu sektörde çok büyük mesafeler aldı. Bütün markalarımız Türkiye’de isim yaptılar. Biz Edo markası ile Türkiye’de pastanecilikte önemli bir yere geldik. Tabi bu kolay olmadı, ciddi bir ekip işi, imalat hanemizde ünlü ustalarımız her biri birbirinden güzel 35 çeşit tatlı yapıyorlar, dondurma çeşitlerimiz keza zengin, mutfağımız zengin menüsü ile müşteri memnuniyetini birinci plana almış durumda. Bu arada arayışlarımızda devam ediyor. Her gün yeni tatlı ve pasta çeşitleri de yapıyoruz” dedi.

 

GÜVEY TATLISI İLGİ GÖRÜYOR

Diğer yandan imalathane ustası Abdullah Sarı ise son yaptığı tatlı çeşitlerinden bahsederek yeni damak lezzeti arayanlar için güvey tatlısını önerdi.

Sarı şunları söyledi; “ Şu anda yaptığımız tatlı çeşitleri içinde en fazla misket ve güvey tatlısı ilgi görüyor. Tamamen tereyağlı ve fıstıktan yapılan bu tatlı ayna zamanda mideyi de yormuyor, çünkü yağını yayladan getirtiyoruz” dedi.

Abdullah usta, baklavanın yerine hiçbir tatlının alamayacağını da belirterek kuru baklavayı dünyanın her yerine ulaştırdıklarını söyledi. 

Cahit İnalbars şirketle ilgili ise şunları söyledi. Ferah Dondurma Gıda San. Tic. Ltd. Şti. bugünlere istikrarlı çalışmalarıyla gelmiştir; Yeni Sanayi Sitesi' ndeki ve Şeyhadil Caddesindeki bölümleriyle toplam 10.000 m2 alan üzerine kurulmuştur. Şu andaki üretim saatte 1000 kg olmakla beraber, 2008 yılında üretime geçecek olan fabrikamız ile saatte 5 ton üretim kapasitesine ulaşacaktır. Ferah Dondurmalarının tümü Kahramanmaraş' taki fabrikamızda Türk Gıda Kodeksine, HACCP Gıda Güvenliği Sistemi ve ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemlerine uygun olarak hijyenik şartlarla üretilmekte ve 15' i aşkın değişik boyutlarda frigorafik  araçlarla dağıtımlarımız yapılmaktadır. Ferah Dondurma, dondurmada 72 saatlik dayanıklılık sağlayan, erimeden çatal ve bıçak kullanarak keyifle yenen özgün Maraş dondurmasının  yanı sıra 52 çeşit meyveli dondurmayı hiçbir yapay renk ve aroma kullanmadan natural olarak üretiyor. Ferah Dondurma Gıda San. Tic. Ltd. Şti. EDO markası ile üretim yaparak, EDO Dondurma Cafe olarak da Franchise hizmeti vermektedir. Haber Merkezi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.