Nur’dan Hutbeler Yayınlandı
Daha önce Kuran’da tecvit el kitapçığı hazırlayarak, önemli bir hizmete öncülük yapan hemşerimiz Ahmet Bilal’ın Nur’dan Hutbeler kitabı yayın hayatına girdi.
Nedim Sarı ile birlikte hazırlanan kitap, İstanbul Elmas Neşriyat’ta basılmış, Kapağında Efendimizin Ravzasının yeşil kubbesinin resmi yer alıyor.
Önsöz’de minberde hutbe olarak okunması niyetiyle hazırlanmakla beraber; her mü’minin kitabı okuması tavsiye edilirken, okuyuculara hayalen 1450 yıl evveline, Asr-ı Saadete gidip, Resulullah(a.s)’ı Nübüvvet kürsüsünden ve Hulafa-i Raşidin hutbelerini de hilafet kürsüsünden ; onların mübarek ağızlarından bizzat işitiyor gibi bir kudsi halete mazhar olarak kendimizi onlara hayatın muhatap kabul edip tam ihtiyaç hissederek okursak veya dinlersek bu hutbelerdeki derslerden daha çok feyiz alırız ve daha çok faydalanırız” tavsiyesinde bulunuluyor.
Kitap 374 sayfadan oluşuyor, hutbelerin hazırlanmasında dikkat edilecek hususlar, Efendimizin ilk hutbeleri, dört büyük halife ile Hz. Hasan(r.a) hutbe örnekleri. Risale Nur talebelerinden Hulusi Ağabeyin hutbeleri, tefekkür, ahiret, komşu hakları, çocuk terbiyesi, tevekkül, sabır, aile hayatımız, hastalık, günahları terk etmek gibi bölümler yer alıyor.
Kitabın Tahriz bölümünü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz yazmış. Akgündüz, faydalanılacak bir eser olarak nitelendirdiği kitapla ilgili değerlendirmeler yapmış.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.