Modasan Tekstilden Yatırım Atağı

Modasan Tekstilden Yatırım Atağı
Yılmaz; “Sahip olduğumuz teknik alt yapı, esnek ve modern makine parkı ve her biri kendi konusunda uzman kadromuzla, Ne 10-100 aralığında Penye Melanj ve spesifik karışım iplikleri üstün kalite standartlarında üretebilmekteyiz

 

1994 yılında, tekstil kentlerinden biri olan Kahramanmaraş’ta kurulan  Modasan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.,  110 Dekarlık arazi üzerinde 35000 m² kapalı alanda 30.000 iğ Ring işletmesi olarak faaliyete başladı.

 “Sürekli Gelişme” prensibi doğrultusunda 34.000 iğ Ring işletmesi, 3200 Rotor Open-End işletmesi ve son olarak 2010 yılında Hacer Elyaf Boya A.Ş. adı altında elyaf boyama işletmesini bünyesine katarak faaliyetine devam eden firma, modern iplikçiliğin bütün dallarında üretim yapabilmektedir.  

Modasan A.Ş. Teknik Müdürü Osman Yılmaz; “Sahip olduğumuz teknik alt yapı, esnek ve modern makine parkı ve her biri kendi konusunda uzman kadromuzla, Ne 10-100 aralığında Penye Melanj ve spesifik karışım iplikleri üstün kalite standartlarında üretebilmekteyiz. Müşteri odaklı üretim ilkesi çerçevesinde fabrikamızda pamuk, viskon, akrilik, polyester, naylon, yün, kaşmir, keten ve her türlü oran aralığında karışımlı iplik yapılmaktadır.

Son yıllarda kotaların kalkması ve ticaretin serbestleşmesi gibi gelişmelerin ardından dünya tekstil ve konfeksiyon pazarında kendisine daha çok yer bulan firmamız kaliteden taviz vermeyen, benzersiz müşteri memnuniyeti ilkesiyle, başta İtalya, Almanya, Fransa, İsrail, Yunanistan olmak üzere tüm dünya ülkelerine ihracat gerçekleştirmektedir. Modasan Tekstil olarak son 5-6 yıldır yeni bir yapılanma ile yüksek katma değerli iplik üretimi konusunda ve müşteri odaklı pazarlama stratejisi konusunda titiz çalışmalar içerisine girmiş bulunmaktayız. 2010 yılı itibari ile elyaf boyahanemizin faaliyete başlaması ile müşterilerimizin istediği tüm renk gamlarını kusursuz bir şekilde yapar hale gelen Modasan Tekstil A.Ş, melanj iplik üretiminde Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin ana üretici firmalarından birisi haline gelmiştir. 

   Müşteri odaklı kalite ve üretim politikamız doğrultusunda yatırımı sadece makine parkına değil insana merkezleyerek; melanj iplik üretimi konusunda kalifiye personel yetiştirmek için eğitim programları ve teknoloji seminerleri düzenleyip, renkli ve fiziksel fantezi iplik tekniklerinin uygulanması konusunda girişimci bir misyon da üslenmiş bulunmaktayız. Özellikle insan eğitimi konusunda üniversitemizle programlı bir şekilde çalışarak melanj ve fiziksel fantezi iplik alanında üst düzey eğitimli teknisyen ve mühendisler yetiştirme faaliyeti içerindeyiz..

Kalite ve yeni ürün geliştirme konusunda deneyimli personelimizle iplik üretimimizi daima ve titiz bir şekilde kontrol altında tutmaktayız. Üretimimizi nihai müşteriye ulaşıncaya kadar Modasan Tekstil olarak bizim kontrol ve garantimiz altındadır.

Fiziksel fantezi iplik üretiminde flamlı, nopeli, enjekt, jaspe muline, kırçıllı, simli ve bunların birbirleri ile olan varyantlarını etkili bir şekilde üretebilmekteyiz. Dahası, müşteri isteği ile oluşturulabilecek melanj ve fiziksel özellikli her türlü ipliği Ar-ge laboratuarımız ile günde ortalama 100 numuneye kadar çalışabilecek kapasite ve tecrübeye sahibiz.” dedi.

Teknik Müdür Osman Yılmaz, 2010-2012 yılları arasında almış oldukları Organik üretim sertifikaları GOTS ve Organic Exchange Blended Standard, Oeko-Tex, İSO 9001 ve İSO 14001 standartları ile sürekli yüksek kalitede üretim yapma devamlılıklarını perçinlediklerini de sözlerine ekledi. 

Ramazan AYDIN-Kahramanmaraş

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.