Kervan Dev Soğutma Deposu Kurdu
Maraş dondurmasının perakende satışta ilk defa pakette satılacak olmasına işaret eden Pekel; 'Kahramanmaraş Kervan Pastaneleri, 1 milyon 500 bin Euro’luk yatırımla amonyaklı soğutma sistemli depo kurdu. Türkiye genelinde yedi bölge müdürlüğü ve 20 bayiliği bulunan firma, Alpedo ve Dondurmam Gaymak markalarıyla 115 çeşit dondurma üretimi yapan şirketin yeni fabrika satış mağazasında firik (fresh) dondurma satışını yanı sıra farklı bir lezzeti daha tüketicinin beğenisine sunacak.'
Firma ortaklarından Mustafa Pekel, sistemin ilk yatırım maliyetinin yüksek olmasına rağmen, işletme maliyetinin düşük olduğunu söyledi. Pekel ayrıca, “2 milyon 500 bin Euro’luk diğer yeni bir yatırımımız da Exruder yeni ürün hattı. Bu yatırımımız da bu yılın sonunda tamamlanacak ve 2012 sezonuna hazırlık olacak” dedi.
Yeni ürün hattının üretime geçmesiyle birlikte Maraş dondurmasının perakende satışta ilk defa pakette satılacak olmasına işaret eden Pekel, “Solera (dışı doğal meyve kaplamalı dondurma) yeni ürünümüz, portakal, ahududu, limon, mango ve tropikal meyvelerden yapılacak. Yeni ürünün yaklaşık 20 çeşidiolacak” diye konuştu.
Kapasitelerinin saatte 18 bin adet olacağını belirten Pekel, Firma olarak dünyada kullanılan teknolojileri takip ediyoruz.sürekli kendimizi yenileyerek.Yeni ürünlerle müşterilerimizin karşısına çıkıyoruz diye konuştu. Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Pekel, şöyle devam etti: “Bu çalışmalarımızın neticesinde, kahveli ve damla sakızlı ürünlerimizi çıkardık. Pazarda yeni tatlarla müşteriyi buluşturmayı, farklı tatlarda Maraş dondurmasını sunmayı hedefliyoruz. Yüzde 100 arabic kahveden yapılan dondurmayı farklı bir lezzet olarak sunuyoruz.”
Bu yatırımlar tamamlandığında 250 ila 270 arasında bir istihdama ulaşacaklarını belirten Pekel, “Sürekli kendimizi yenileyerek, yeni yatırımlarımızla, devler liginde yerimizi pekiştirmek istiyoruz” diye konuştu. 1963 yılında Durgut Pekel tarafından pastane olarak kurulan firma, sadece Kahramanmaraş’ta dondurma satıyordu. 1993 yılında Yeni Sanayi sitesinde bulunan dondurma üretim yeri kuruldu. Kuruluşlarından 30 yıl sonra, başka şehirlere de satış yapmaya başladıklarını kaydeden Pekel, “1993 yılında üretimimizin yüzde 30’unu şehir dışına göndermeye başladık. Firma 1999 yılında şirketleşerek, Kahramanmaraş Kervan Pastaneleri adını aldı. Firma 2007 yılında 13 bin metrekaresi kapalı toplam 35 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olan yeni fabrikasına taşındı. Üretim kapasitesini günlük 9 tondan 70 tona çıkardı.”
Türkiye genelinde yedi bölge müdürlüğü ve 20 bayiliği bulunan firma, Alpedo ve Dondurmam Gaymak markalarıyla 115 çeşit dondurma üretimi yapıyor. Yeni fabrika satış mağazasında firik (fresh) dondurma satışı da yapacak olan firma, farklı bir lezzeti daha tüketicinin beğenisine sunacak.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.