Kahramanmaraş’ta ilk “temel yaşam becerileri atölyesi” açıldı

Kahramanmaraş’ta ilk “temel yaşam becerileri atölyesi” açıldı
Keriman Çetinkaya Ana Okulu bünyesinde bir ilk gerçekleştirildi ve ‘’Tasarım Beceri (Temel Yaşam Becerileri Atölyesi ve Düşler Sokağı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Aksu Mahallesinde bulunan Keriman Çetinkaya Ana Okulu bünyesinde bir ilk gerçekleştirildi ve ‘’Tasarım Beceri (Temel Yaşam Becerileri Atölyesi ve Düşler Sokağı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Yunus Haskılıç, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında genç nesillerin mutlu ve becerilerine yönelik eğitim verildiği Keriman Çetinkaya Ana Okulu ’Tasarım Beceri (Temel Yaşam Becerileri Atölyesi ve Düşler Sokağı) Temalı eğitim Atölyesine yönelik açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “Temel yaşam ve beceri atölyeleri ülkemizde birçok ilde, ilçede, okullarda kuruluyor ama buranın çok özel bir özelliği var bizde geldiğimizde şahit olduk içinde alet ve edevatın önemli bir kısmını öğretmenlerimiz el emeği göz nuru ile yapmışlar, öğrencilerimizin desteği ile yapmışlar oldukça güzel, oldukça modern, oldukça öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlayacak şekilde temel yaşam ve beceri atölyesinin açılışını yaptık, bir üst katta da çocuklarımızın hayal odaları ile ilgili bir açılışı yaptık masal odaları ilgili daha doğrusu kütüphaneyi masal odası haline getirmişler. Öğretmenlerimiz masalları çocuklarımız oturduğunda çok keyifli bir şekilde okuyor ve öğretiyorlar, her iki atölyemizde 2023 Eğitim Vizyonu hedeflerimize tam uyumlu bir şekilde hazırlanmış durumda ben bu vesileyle başta ilçe milli eğitim müdürümüz ve ekibini, okul müdürünü ve öğretmenlerimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi.

“ARTIK GELECEĞİMİZ STANDART EĞİTİM MODELLERİ DIŞINDA EĞİTİM GÖRÜYOR”

Açılışa Yönelik Geleceğin teminatı olan çocuklarla hoşça vakit geçiren Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir okatan ise açılışı gerçekleşen atölye ile ilgili, “Biraz öncede il milli eğitim müdürümüzde bilgi verdi Kerimem Çetinkaya anaokulundayız sabahleyin güzel bir başlangıçla değerli okul müdürümüz ve öğretmenlerimizin güzel çalışmalarıyla temel yaşam becerileri atölyesini açtık yukarıda da aynı şekilde bir kitap okuma etkinliğine katıldık. Artık standart eğitim modelleri dışında çocuklarımızın günlük yaşamlarında kazanmaları gereken becerileri artık okullarımızda, anaokullarımızda bizzat deneyerek onlara öğrenmelerini teşrif ederek öğretmek aynı zamanda bir okuma alışkanlığı daha anaokulundayken kazanmak çok değerli çok önemli. Bu anlamda değerli okul müdürümüzü kutluyorum, öğretmenlerimizi kutluyorum çok güzel bir örnek göstermişler gayretle o ayrı bir güzellik ve bunu ayrı bir ekip çalışması içerisinde yapmışlar” dedi.

“DÖRT TEMEL ÖZ BAKIM BECERİSİNİ KAZANDIRMAYI HEDEF EDİNDİK”

Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğiti Müdürü Harun Kurt, ise yaptığı açıklamada; “MEB 2023 Eğitim Vizyon Belgesi çalışmaları kapsamında, okulumuza kazandırdığımız ‘’Tasarım Beceri (Temel Yaşam Becerileri Atölyesi )  sayesinde Dört temel öz bakım becerisini kazandırmayı hedef edindik. Bunlar Bağımsız olarak yemek yeme becerisini geliştirme, bağımsız olarak giyinme ve hazırlanma becerisi(düğme ilikleme, fermuar çekme, ayakkabı bağlama), , kişisel hijyen ve tuvalet ihtiyaçlarını bağımsız olarak karşılama, Temel ev işlerini yapabilme becerisi (sofra hazırlama, sofra toplama, bulaşık makinasına yerleştirme, bulaşık makinasını boşaltması, ev işlerinde ebeveynlere yardım etmesi ve kendi oyuncaklarını toplaması )” ifadelerini kullandı.

“GELECEĞİMİZİN TEMİNATLARINA ÖZGÜVEN VE BECERİ KABİLİYETİ AŞILANIYOR”

Okul Müdürü Bünyamin Berk ise açılan atölyenin geleceğin nesillerine beceri kabiliyeti aşılanacağını ifade ederek; “Çocuklarımızın kendini daha iyi ifade etme yeteneğini geliştirmeyi, küçük yaştan itibaren yaratıcılıklarını ve estetik duygularını geliştirmeyi, sosyalleşmeyi, arkadaşlarıyla işbirliği yapabilme yeteneğini, iletişim becerilerini geliştirmeyi, özgüveni artırmayı, hayal gücünü geliştirmeyi, eleştirel düşünmesine fırsat tanıyıp tartışmayı öğretiyoruz. Problem çözme becerisini öğretmeyi, empati becerisini geliştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Düşler Odası projemiz ile çocuklarımızın kitapları güzel bir ortamda tanıyıp sevmelerini, küçük yaşta okuma alışkanlığı kazanmalarını ve nitelikli eğitim ortamlarının herkese ulaşmasını amaçlıyoruz. Düşler odasında yapılan dramatik etkinlikler sayesinde çocukların içindeki enerjiyi boşaltmalarını sağlıyoruz, günlük sıkıntılarından kurtulmalarına ve deşarj olmalarına imkân sağlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.