Fetih Ve Gençlik Şöleni

Fetih Ve Gençlik Şöleni
Fethin 557. Yılını “Fetih Ve Gençlik Şöleni” İle Kutluyoruz

    Mayıs ayının son haftası ülke genelinde “Fetih Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın fetih etkinlikleri ile kutlanarak genç nesillere “Fetih Ruhu’nun” en iyi şekilde anlatılması gerekmektedir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Anadolu Gençlik Derneği olarak İstanbul’un fethini coşkulu bir programla kutlayacağız. 

HACI ALİ KULAÇ Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“Hepinizin malumudur ki, bu yıl gerek ülkemiz, gerek İslam dünyası, gerekse de dünya tarihi açısından fevkalâde öneme haiz olan İstanbul'un Fethi'nin 557. sene-i devriyesini idrak etmekteyiz.

     Etrafı kalın ve aşılmaz surlarla çevrili İstanbul'un, bıyıkları henüz yeni terlemiş ama “Ya Ben İstanbul'u alırım, Ya da İstanbul beni alır” cesaretiyle bütün dünyayı kendisine hayran bırakan Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin yıldönümünü büyük aşk ve heyecanla yaşıyoruz.

     Bugün “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fethedecek kumandan ne güzel bir kumandan ve onun ordusu ne güzel bir ordudur” müjdesini veren kainatın efendisi Peygamberimizin bir mucizesinin tahakkuk ettiği gündür.

     Bizler bu vesileyle peygamberimizin müjdesine mazhar olmuş İstanbul'u İslambol yapan, yedi tepesinde ezan sesinin yükselmesini sağlayan ecdadımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.  

     İstanbul'un yanında Fatih Sultan Mehmet'in bize bıraktığı miras, onun örnek hayatıdır. İman, azim, kararlılık, büyük hedefler tayin etme, başarıya kilitlenme, ilme tutkunluk, hoşgörü, hakka ve hukuka bağlılık, adalet bunlardan bazılarıdır. Fethi kutladığımız şu günlerde, asıl idrak etmemiz gereken, bu manevî mirası yaşatma şuurunu kazanmamızdır.

   Kuvveti üstün tutma, maddiyatçılık ve nefsin esaretinin hüküm sürdüğü bir dünyada fetih ruhuna her zamankinden daha fazla muhtacız. Fetih anlayışı, insanımıza hız ve hamle gücü kazandıracak, azim ve fedakârlık duygularını canlı tutacaktır. 

   Bilindiği gibi Türkiye’miz, nüfusunun önemli bir bölümü genç ve dinamik bir ülkedir. Ancak yanlış politikalar ve çarpık eğitim sistemi yüzünden bu potansiyelimiz heba edilmektedir.

        Bu gençliğe sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Gençliğe sahip çıkmanın yolu, Fatih'in heyecanını gençliğimize model olarak sunmaktır.

   Anadolu Gençlik Derneği olarak amacımız, Fatih'in de dediği gibi kaleleri fethetmek değildir. Bizler gönüllere talibiz. Gerçek ve kalıcı fethin, gönülleri fethetmek olduğu bilinciyle hareket ederek, gelecek nesillerimizi milli ve manevi değerlerle donatıp bu ruh ve anlayışa sahip olmaları için çalışıyoruz. İmanın zirve noktası olan Fetih ruhunun doğru bir şekilde gençlerimize öğretilmesi gerektiğine inanıyoruz.

   Huzurun, birlik ve beraberliğin teminatı olan Anadolu Gençlik Derneği olarak bu mesajın doğru anlaşılması için canla başla çalışıyoruz. 

      İşte bunun içindir ki her yıl büyük bir şevk ve heyecanla İstanbul'un fethini çeşitli etkinliklerle kutluyoruz.   Bu yılki fetih kutlamalarımız İstanbul İnönü Stadyumu'nda 29 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de başlayacaktır. Fetih ve Gençlik şölenine katılmak üzere şehrimizden otobüs kaldırılacaktır. Fetih şölenine katılmak isteyen değerli hemşerilerimiz derneğimizin 235 21 15 numaralı telefonunu arayarak geniş bilgi alabilirler.

   Tarihi fethin canlandırılması, çeşitli spor müsabakaları, sinevizyon, ezgiler ve havai fişek gösterileri gibi birçok etkinliğin yer alacağı kutlamalarımız çerçevesinde dünyaca ünlü Kur'an bülbüllerinin vereceği Kur'an ziyafeti ruh dünyamızı aydınlatacak.

   Programımıza Türkiye'nin ve birçok İslam ülkesinin devlet büyükleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılacak. Fethi yeniden yaşamak ve yepyeni fetih ufuklarına yelken açmak için tüm halkımızı Fetih ve Gençlik  şölenimize bekliyor, saygılar sunuyoruz”                                                           

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.