Ankara’da Bir Ejder Oruç Var

Ankara’da Bir  Ejder Oruç Var
Elektronik haberleşme sektöründe bir çok projesi bulunan Ejder Oruç, vatanı ve milleti için hummalı çalışmalarını sürdürüyor

Düne kadar tanıdığımızı sandığımız Ejder Oruç, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Elektrik Mühendisliği bölümünde tamamlamış, özellikle Telekomünikasyon sektörü veya yeni söylenimi ile Elektronik Haberleşme Sektöründeki çalışmaları ile devlet ricalinde en başarılı bürokratlardan biri olarak kabul edilen, memuriyet yaşantısına PTT Genel Müdürlüğünde mühendis olarak başlamış, sonrasında ise yine PTT Genel Müdürlüğünde Teknik amir olmuş. 1995 yılında Türk Telekom Genel Müdürlüğüne (Özelleştirmeden sonraki adıyla; Türk Telekomünikasyon A.Ş) geçen Ejder Oruç, Etüt ve Proje Daire Başkanlığında Başmühendislik ve Daire Başkan Yardımcılığı görevlerini ifa etmiş.  

ejder-oruc-ic.jpg

Geçmişte, onu tanımadan hakkında erken yorumlarda bulununca, bizi aramış, sitem etmişti. Ki, yakından tanıyınca kendisine hak verdik. Yanıldığımızı anladık. İnternet’ten  araştırdığımızda, başarı grafiği o kadar yüksek, çıta o kadar yukarılarda ki, yetişmek mümkün olamadı.

ejder-oruc-ic1.jpg

Oruç’un gerek memuriyet, gerekse siyasal yaşamı çok hareketli, çok renkli. Çok aktif, kafasında sürekli proje taşıyan vakti dolu bir adam. Bunu satırlarla, kelimelerle ifade etmek o kadar zor ki, anlatılmaz. Konuş dedik, anlat dedik, memur olduğu için ağzından iki kelime almak mümkün olamadı.

Elektronik haberleşme sektöründe bir çok projesi bulunan Ejder Oruç, vatanı ve milleti için hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Geçen dönem (29 Mart 2009) MHP’den Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı aday adayı oldu. Bürokrat yaşantısı içerisinde her görevi başarı ile yerine getirmiş, bundan sonra da gerek bürokratik gerekse siyasi yaşantısında devleti ve vatandaşı için her zaman olduğundan daha çok çalışmaya devam edecek görünüyor.

SİYASETE GELİNCE… ADAY ADAYI OLACAK MI?

Kuruma gittik, ABD uzay üstü NASA’yı andıran labaratuvarı görünce, siyasette de hakettiği yere gelmesi gereken biri olarak yorumladık kendimizce. Maraş’ta çok tanınan ve halkın sevdiği bir isim olan Ejder Oruç’un aday adaylığı kentte halk arasında memnuniyete sebep olmuştur. Hemen hemen herkesin ve sivil toplum kuruluşları’nında desteğini sağlayan Ejder Oruç kente hizmet için o kısa zaman dilimi içersisinde son derece yoğun çalışmış. Maraş sanayisinin yeterince gelişmemiş olması, sosyal yaşamın istenilen seviyede olmaması, işsizlik oranlarının yüksek olması, kalifiye eleman yetiştirecek meslek okulların bulunmaması milli gelirden hak ettiği payı il olarak alamaması, çarpık imar uygulamaları, şehirleşme ve ulaşım sorunlarının had safhaya ulaşması, geçmiş belediyelerin Kahramanmaraş halkına hak ettiği hizmetleri sağlamamaları nedeniyle siyasete yerel yönetim bazında ilgi duymaya başlamış.   

ejder-oruc-ic2.jpg

Seçim öncesi şehrin sosyal, ekonomik ve fiziki analizini yaparak Maraş ilinin güçlü ya da zayıf yönlerini, Maraş ili için kısa ve uzun vadede yapılabilecekleri, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte belirleyen Ejder Oruç şehirle ilgili projeler oluşturmuş ve projelerin finansmanı için sağlam kaynaklar bulmuştur. Ancak; yapılan değerlendirme sonucu başka bir aday adayının, adaylığı kesinleşince, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundaki görevine geri dönmüş. Tasarladığı ve fizibilitesini yapmış olduğu projeleri partisi tarafından aday olarak gösterilen arkadaşına vermekte hiçbir beis görmeyen Ejder Oruç, her zaman yol arkadaşlarına destek olmaya devam etmiş, tecrübe ve birikimini ülkesi ve Milleti ile paylaşmaktan onur duymuş,  Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşlılarla olan ilişkisi daha da güçlenerek devam etmekte, hemşerilerinin Ankara’daki temsilciliğini başarıyla sürdürmekte.

Ser verdi, sır vermedi derler ya, “2011’deki genel seçimlerde milletvekili adayı mısınız?” diye sorduğumuzda, sadece gülümsemek ve başını öne  eğmekle yetindi.

Belli ki bunun cevabı  evet’ti ve çok niyetliydi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum