Ak Parti ne yapıyor

.

Ak Parti 16 Nisan’da yapılacak olan hal oylaması için Kahramanmaraş’ın dört bir yanında sokağa çıktı. Parti Teşkilatları, Belediye Başkanları, Milletvekilleri her gün onlarca farklı proğram yaparak halkın içine giriyor, yeni yönetim sistemini anlatıyor.

AHMET ÖZDEMİR SOKAKLARDA

İl Başkanı Ahmet Özdemir parti yönetiminden birkaç kişi yayına alarak her gün şehrin farklı yerlerinde ziyaretler gerçekleştirirken, ilçe ve köyleri de boş bırakmıyor. Kimi zaman Belediye Başkanları ile kimi zamanda her hangi bir milletvekili ile şehirde ya da ilçenin birinde gördüğümüz İl Başkanı Özdemir, Kahramanmaraş il genelini tam saha olarak dolaşıyor, gördüğü açık ve eksiklikleri kapatabilmek için büyük emek harcıyor.

Bir süre önce kamuoyuna yaptığı % 80-90 gibi bir rakamlara ulaşmak için iyi bir orkestra şefi olarak başarılı bir çalışma ortaya koyuyor.

BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI ERKOÇ HER YERDE

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç, çeşitli açılış ve etkinliklerin yanısıra proğramlarında en ufak bir boşluk olması halinde sokağa çıkıyor, vatandaşlarla sohbet ediyor, hem onların sorunlarını dinliyor hem de referandum için çalışma yapıyor.

8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününde, çeşitli etkinliklere imza atarken engelli ailelere yaptığı ziyaretlerle de toplumun hafızasında olumlu bir iz bırakmasını bildi.

HANEFİ MAHÇİÇEK AÇILIŞ YAPIYOR REFERANDUMU ANLATIYOR

Kahramanmaraş’ın en büyük metropol ilçesinin Belediye Başkanlığını başarı ile yürüten Hanefi Mahçiçek neredeyse her gün bir etkinlik düzenliyor, çeşitli açılışlar yapıyor ve seçim bölgesinde referandumu anlatıyor.

8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününde etkinlik, açılış ve referandum çalışmalarını birlikte yaptı.

ONİKİŞUBAT SEÇİM BÜROSUNU AÇTI

Ak Parti Onikişubat ilçe Başkanı Av. Fırat Görgel seçim bürosunu hizmete açmasının yanı sıra yer yer Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile yer yerde teşkilat mensuplarıyla ev ve mahalle ziyaretleri yaparak referandumu anlatıyor, evet oyunun fazla çıkması için ekip olarak çeşitli başarılara imza atıyor.

DULKADİROĞLU BELEDİYESİ VE TEŞKİLAT KOL KOLA

Bir süre önce yeni parti binasına kavuşan Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı Başkan Ömer Debgici Belediye Başkanı Necati Okay ile birlikte esnaf ve mahalle gezileri yaparak, referandumda iyi bir netice almak için emek veriyorlar.

Belediye ve Teşkilat kimi zaman birlikte yer yerde ayrı programlar yaparak yeni yönetim sistemini vatandaşlara anlatıyorlar.

KAHRAMANMARAŞ’TA NASIL BİR NETİCE BEKLİYORUM

Kahramanmaraş Ak Parti ve MHP’nin kalesi bir şehirdir. Partilerin toplantıları dışında vatandaşlarla yaptığımız sohbetlerde, ikili konuşmalarımızda yeni yönetim sisteminin tam olarak anlatılamadığı, içeriklerinin ne olduğu hakkında bir bilinmezlik var.

İnsanlar neden EVET ya da neden HAYIR vereceklerinin sebeplerini sorduğumda tutarlı cevaplar almakta zorlanıyorum.

Vatandaşın kafası karışık gözüküyor. Ancak oylanacak 18 madde, gazete ve internet sitelerinde bunlarla ilgili bilgilerin artarak verilmesi ile 16 Nisan gününe kadar vatandaşın kafasında net durum ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.

Bir tahmini oy yüzdesi verecek olursam % 85 gibi bir rakam tahmin ediyorum. Bu tahminimde ki sapmayı ise % 2 artı ya da eksi olarak tahmin ediyorum. Eğer tahminim doğrultusunda bir sonuç çıkarsa bu da Kahramanmaraş’a Türkiye birinciliği getirecektir.

Nitekim daha önceki seçimlerle ilgili ortaya koyduğum tahminler eski köşe yazılarımızda da mevcuttur. İsteyen daha önceki seçim dönemlerinde yazdığımız yazıları okuyabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri