Taş, Kahramanmaraş’ın Karacaoğlan’dan Âşık Mahzuni Şerif’e, Necip Fazıl Kısakürek’ten Abdurrahim Karakoç’a ve “Yedi Güzel Adam” olarak bilinen edebiyat topluluğuna kadar birçok önemli ismi yetiştiren bir şehir olduğunu ifade etti.
Şehrin kültürel mirasının sadece geçmişle sınırlı olmadığını belirten Taş, günümüzde de çok sayıda şair ve yazarın Kahramanmaraş’ta edebiyat geleneğini sürdürdüğünü söyledi.
“Kahramanmaraş edebiyatın başkentidir”
Kahramanmaraş’ın Türkiye edebiyatındaki yerinin çok özel olduğunu dile getiren Mehmet Taş, şehirle özdeşleşen önemli isimler arasında Hayati Vasfi Taşyürek’in de öne çıktığını belirtti.
Taş, Kahramanmaraş’ın sahip olduğu kültürel birikimle “edebiyatın başkenti” olarak anılmayı hak ettiğini ifade etti.