TÜSİAD heyeti ABD'ye gitmiyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulunun 16-17 Mart'ta ABD'nin başkenti Washington'a yapmayı planladığı ziyaret ertelendi.

TÜSİAD Washington Temsilcisi Abdullah Akyüz tarafından yapılan açıklamada, sözkonusu ziyaretin, bu ziyaretten beklenen yapıcı sonuçların ortaya çıkma olasılığının zayıflaması nedeniyle ertelendiği belirtildi.

Açıklamada "Herkesin bildiği üzere, TÜSİAD, her iki ülke açısından da merkezi bir konumda olan Türk-Amerikan ilişkilerine büyük önem atfetmektedir. TÜSİAD, Türkiye ve ABD arasında şu anda oluşan durumun sürdürülemez olduğuna inanmakta olup, yapıcı bir diyalog ortamının tekrar oluşması için elinden gelen katkıyı vermeye kararlıdır" denildi.

Açıklamada, "TÜSİAD'ın Türk-Amerikan ilişkilerinin önemine olan inancının altını çizerken, şu anki ortamın iyileştirilmesine yönelik gerekli adımların atılmasıyla birlikte ertelenen bu ziyaretin bir an önce yapılması umudunu kuvvetle taşıdığımızı ifade etmek istiyoruz" ifadeleri yer aldı.

(İHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ulusal Haberleri