Kalpazanlar yakalandı

Adana'da, mor ışıkta bile sahte olduğu anlaşılamayan dolarları basarak piyasaya sürmeye hazırlanan 4 kişilik kalpazanlık çetesi çökertildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, kalpazanlık ve sahtecilik suçlarından sabıkaları bulunan Salih A. (31), Erdoğan E. (38), Cabbar D. (51) ve M. Salim A.'nın (63), sahte dolar basmak için harekete geçtiklerini tespit edince şahısları yaklaşık 2 ay süren takibe aldı.

Muhasebecilik yapan Salih A.'nın Kuruköprü mahallesi Fenerli sokakta bulunan bir iş hanının 6. katında muhasebe bürosu adı altında kiraladığı iş yerine yapılan baskında, 702 adet 100'lük sahte dolar ve sahte dolar yapımında kullanılan kimyasal maddeler, özel para kağıdı ve özel holigram ele geçirildi.

Salih A.'nın, kalpazanlığın yanında sahte nüfus cüzdanı, sahte pasaport başta olmak üzere birçok sahtecilik olayına karıştığı belirtilirken, basılan sahte dolarların mor ışıktan geçtiği anlaşıldı.

Son yıllarda ele geçen en gerçekçi sahte doları bastıkları bildirilen 4 kişi, adliyeye sevk edildi

(İHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ulusal Haberleri