Anadolu Katolik Kilisesi Episkoposu Luigi Padovese'u bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen makam şoförü yakalandı. Din adamını öldürdükten sonra saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alınan makam şoförü Murat A.'nın Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü bildirildi.
KATİL ZANLISI PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRMÜŞ
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, yaptığı açıklamada, İskenderun İtalyan Katolik Kilisesi'nde 5 yıldır papaz olarak görev yapan Prof. Dr. Luigino Padovese'nin bugün saat 13.25 sıralarında İskenderun'a bağlı Karaağaç Beldesi, Sultanköy Sitesi içerisinde bulunan evinde bıçaklanarak öldürüldüğünü belirtti.
Cinayeti işlediği değerlendirilen Mardin'in Ömerli ilçesine Tavuklu Köyü nüfusuna kayıtlı Murat A.'nın (26) suç aleti bıçakla yakalandığını kaydeden Vali Lekesiz, "Elde edilen ilk bilgilere göre zanlının psikolojik problemleri olduğu, son olarak 28 Mayıs 2010 tarihinde İskenderun Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nde tedavi gördüğü, 4,5 yıldır maktulün yanında şoför ve koruma görevlisi olarak görev yaptığı, babası Ferhat A.'nın da yaklaşık 20 yıldır İskenderun Katolik Kilisesi'nde görevli olarak çalışıp, 2006 yılında emekli olduğu, bir erkek kardeşi ve eniştesinin halen aynı kilisede görevli olduğu bilgisi edinildi" dedi.
Vali Lekesiz, olayın adli mercilere intikal ettirildiğini ve tahkikatın sürdüğünü sözlerine ekledi.