Atalay: 1 Mayıs'a biz de katılalım

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 1 Mayıs'ın coşku ve bayram havası içerisinde kutlanması gerektiğini belirtti

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 1 Mayıs'ın coşku ve bayram havası içerisinde kutlanması gerektiğini belirterek, "İşçi temsilcilerine çağrımız, idareye yardımcı olsunlar, istismar edecek illegal unsurları kendileri temizlesinler" dedi.

Bakan Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ABD'ye uğurladıktan sonra İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte gazetecilerin 1 Mayıs'la ilgili sorularını yanıtladı. Hükümetin 1 Mayıs'ı resmi tatil haline getirdiğini hatırlatan Atalay, bu konuda Vali Muammer Güler'in salı günü sendikaların yetkilileri ile bir toplantı yapacağını kaydetti.

Bakan Atalay, bu sene de İstanbul yönetimi olarak özellikle sendikalara olanca müsamaha gösterip destek vereceklerini ifade ederek, "İşçi temsilcilerine çağrımız, büyük bir sorumluluk içinde 1 Mayıs'ı gerçekten bayram havası içinde kutlama kararlılığı içinde olsunlar. İdareye yardımcı olsunlar. İstismar edecek bazı illegal unsurları kendileri temizlesinler. Sadece işçilerimiz, sendikalarımız, federasyonlarımız birlikte olsun. Kutlamalara bizler de katılalım, bunu istiyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Muammer Güler de vatandaşlar ve esnaf, o bölgedeki turizm hareketliliği ve kültür başkenti organizasyonları dikkate alındığında isteklerinin 1 Mayıs'ta şiddetin yaşanmaması olduğunu söyledi. Bazı grupların bunu istismar ettiğini kaydeden Güler, "Hep makul sınırlar içinde kalınması önemlidir. IMF toplantılarında bile 15 yerde basın açıklama alanları belirlemiştik. Buna rağmen o meydanları farklı şekilde kullanmak isteyenler oldu. Biz şiddet hareketlerine asla göz yummayız. Bunu salı günü konuşacağız. Kendilerinden anlayış bekliyoruz. İstanbul için bir kabusa dönüşmemesini, polisimizin de bu olayları önleme konusunda aşırı bir tedbire yönlendirilmemesini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Atalay, 1 Mayıs ile ilgili açıklamaların ardından CHP lideri Deniz Baykal'ın Van'da yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarına ilişkin kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Olay yaşandığında kendisinin yurt dışında olduğunu kaydeden Atalay, yurt dışından geldikten sonra olayı incelettiğini ve çarşamba günü de telefon açıp 'Geçmiş olsun, bu konulardan üzüntü duyuyoruz, tasvip etmiyoruz' dediğini söyledi. Atalay, daha fazla demokrasi için çalıştıklarını belirterek, "Bizim hiçbir partilimiz de böyle fiili olaylarda bulunamaz, ona müsaade etmeyiz. Biz konuyu inceliyoruz. Eğer bir ihmali olan varsa gereğini yaparız. Böyle konularda özür dilenmez, hele güvenlik için özür dilenmez. Bu tür olaylar olduğunda biz zaten soruştururuz" dedi.

Polisin müdahaleyi, diğer vatandaşların zarara uğraması ve özgürlüklerin kısıtlanmaması için yaptığını kaydeden Atalay, "İzin alınmadan hayatı olumsuz etkileyip durduracak olaylar karşısında polisin ne yapması lazım? Basınımız da bu tip olaylar karşısında makul ve insaflı davranıp polisimize destek olmalı" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da 1 Mayıs'taki kutlamaların bir coşku, bayram sevinci içerisinde olması ve güzel hatıralar bırakması gerektiğini söyledi. Topbaş, "Biz her türkü katkı ve desteği vermeye hazırız" dedi.

(İHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ulusal Haberleri