Ankara Üniversitesi karıştı

Ankara Üniversitesi Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesinde (DTCF) çıkan olaylarda yaklaşık 40 öğrenci gözaltına alındı.

Ankara Üniversitesi DTCFde sağ ve sol görüşlü iki grup öğrenci arasında tartışma yaşandı. Tartışma esnasında iki grubun birbirine taş attıkları öğrenildi.

Fakülte güvenliğinin araya girmesiyle olaylar biraz olsun yatıştı. İki grup karşılıklı slogan atarken, öğretim görevlileri de öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı. Bu esnada çevik kuvvet polisinin fakülteye girmesi olayları yeniden başlattı. Çevik kuvvetin fakülteye girmesine tepki gösteren sol görüşlü öğrenciler ile polis arasında olaylar çıktı.

Olaylar sırasında cop kullanan çevik kuvvet polisi 30 kadar öğrenciyi gözaltına aldı. Sol görüşlü öğrenciler gözaltı minibüslerine bindirilerek emniyete götürdü. Polis daha sonra kavgaya karışan 10 kadar sağ görüşlü öğrenciyi de gözaltına aldı.

(İHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ulusal Haberleri