BDP'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hakkari'de düzenlediği operasyonun ardından bölücü terör örgütüne mensup 9 teröristin öldürülmesi nedeniyle partiler arası bayramlaşma programını iptal ettiği öğrenildi.
BDP Genel Merkezi, bugün programında görülen parti ziyaretleriyle ilgili olarak sabah saatlerinde ziyaret edeceği partileri arayarak, bayramlaşma programını iptal ettiğini bildirdi.
BDP, dün yaptığı açıklamada da 9 teröristin öldürülmesi nedeniyle parti içi bayramlaşmanın yapılmayacağını bildirmişti.
"GELMEYEN TARAF ONLAR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, BDP'nin bayram ziyaretini tek taraflı bir açıklama ile iptal ettiğini belirterek, "Gelirse kapımız açık, gelmeyen taraf onlar" dedi.
Kapusuz, AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorusu üzerine BDP'nin bayram ziyaretlerini iptal etmesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Kapusuz, BDP Genel Merkezi'nden kendilerine yazılı bir açıklama ulaştığını ifade ederek, bu açıklamada "Hükümetin ve askerin operasyonlara hız vermesi sonucu bölgeden peş peşe ölüm haberleri gelmeye başlaması, halkımızın barış ve kardeşlik içerisinde kutlamak istediği bayrama gölge düşürmüştür.
Annelerin gözyaşının döküldüğü bir ortamda kutlama yapılmasının imkansız
hale gelmesi nedeniyle partimizdeki bayramlaşma programları iptal edilmiştir" ifadelerinin yer aldığını söyledi. Kapusuz, bunun tek taraflı bir açıklama olduğunu dile getirerek, "Gelirlerse kapımız açık, gelmeyen taraf onlar" diye konuştu.
İHA