Yıldızlar İyi Başladı

Serbest Yıldız Milli Takımı aldığı 1 altın,1 gümüş ve 7 bronz madalya ile İran’ın arkasından 2.oldu.

Aydın- Kuşadası’nda düzenlenen Uluslar Arası Zafer Turnuvasında iyi bir performans gösteren Serbest Yıldız Milli Takımı aldığı 1 altın,1 gümüş ve 7 bronz madalya ile İran’ın arkasından 2.oldu. Rusya’nın da 3. olduğu turnuvada mücadele eden takımımızın antrenörlerinden biriside Kahramanmaraşlı hemşerimiz Selim Kale. Takımda iki de Kahramanmaraşlı güreşçi bulunuyor. Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin gelecekteki yıldız adaylarından olan güreşçilerimiz Yakup Kazan ve Sezai Arslan çalışmalarına devam ediyor. Katıldıkları turnuvaları ve takımın durumunu değerlendiren antrenör Selim Kale; “Kuşadası’nda ve İran’da katıldığımız turnuvalarda kendimizi görme imkanı bulduk. Öncelikli hedefimiz Ağustos ayının ortalarında Polonya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bu turnuvanın ardından yine Macaristan’da bir Dünya şampiyonası var. Geleceğin güreşçilerini yetiştirmek adına bu büyük organizasyonlarda başarılı olmak asıl amacımız. Bu ayın 20’sinde yoğun bir kamp dönemi içine gireceğiz. Elimizden gelen çabayı harcayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Türk güreşi Dünyada bir dönem yakaladığı o üstün performansı tekrar gösterme yoluna girmiştir.” Dedi.

YILDIZLAR İRAN’DA 3.OLDU

Yıldız Serbest Güreş Milli Takımı İran’da katıldığı Uluslararası Turnuvada’da İran ve Azerbaycan’ın ardından üçüncü olurken, turnuvayı 6 madalya ile tamamladı.

Teknik Direktörlüğünü Çorum Adil Candemir Güreş Eğitim Merkezi antrenörlerinden Ruşen Çetin ve Kahramanmaraş’tan Selim Kale’nin  yaptığı Yıldız Serbest Güreş Milli Takımı, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları öncesinde son hazırlıklarını sürdürürken, İran’da özel turnuvaya katıldı.

Geçtiğimiz haftasonu İran’ın Tebriz kentinde yapılan Uluslararası Serbest Güreş Turnuvası’nda Türk Milli Takımı’nda 9 güreşçi mindere çıkarken, Türk güreşçiler 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 6 madalya aldılar.

Türk sporculardan 42 kiloda Mehmet Erzincanlı ile 100 kiloda İbrahim Kaşyol birinci olurken, 46 kiloda Süleyman Atlı ikinci, 63 kiloda M.Volkan Asan, 76 kiloda Fatih Erdin ve 85 kiloda M.Enes Altun ise üçüncü oldular.

Turnuvada ev sahibi İran birinciliği elde ederken, Azerbaycan ikinci, Türkiye üçüncü oldu.

Turnuvada madalya kazanan sporcularımız şöyle;

42 Kg Mehmet ERZİNCANLI 1.inci

46 Kg Süleyman ATLI 2.inci

63 Kg M.Volkan ASAN 3.üncü

76  Kg Fatih ERDİN 3.üncü

85  Kg M.Enes ALTUN 3.üncü

100 Kg İbrahim KAŞYOL 1.inci

Serbestcilerimiz Takım halinde  3.lük kupasını  kazandılar.

Gökhan Dökücü

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri