İlk dakikalarda geriye düşen kırmızı-beyazlılar, rakibinin 10 kişi kalmasını iyi değerlendirerek Ankara’dan 3 puanla döndü.
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup’un 10. haftasında MKE Ankaragücü’ne konuk olan AKEDAŞ Kahramanmaraş İstiklalspor, Eryaman Stadyumu’nda oynanan mücadelede etkili bir geri dönüşe imza attı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Ankaragücü, 8. dakikada Enes Tepec’in golüyle 1-0 öne geçti. Mücadelenin 23. dakikasında Yusuf Yiğit’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Ankara temsilcisi, sahadaki sayısal üstünlüğü rakibine bıraktı.
Baskısını artıran İstiklalspor, 32. dakikada Görkem Bitin’in penaltıdan kaydettiği golle skora denge getirdi. İlk yarı 1-1 eşitlikle tamamlandı.
İSTİKLALSPOR İKİNCİ YARIDA FİŞİ ÇEKTİ
İkinci yarıda galibiyet için rakip kaleye yüklenen Kahramanmaraş temsilcisi, aradığı golü 75. dakikada Yasin Abdioğlu ile buldu ve 2-1 öne geçti.
Karşılaşmanın 87. dakikasında oyuna sonradan giren Ramazan Kaplan sahneye çıktı. Kaplan'ın golüyle farkı ikiye çıkaran kırmızı-beyazlı ekip, mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.
ZİRVE TAKİBİ DEVAM EDİYOR
Ankara deplasmanında aldığı değerli galibiyetle puanını 17'ye yükselten AKEDAŞ Kahramanmaraş İstiklalspor, zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü. MKE Ankaragücü ise 7 puanda kaldı.
Kırmızı-beyazlılar, bu sonuçla hem deplasmanda önemli bir galibiyet elde etti hem de şampiyonluk yolunda moral depoladı.