Göksun’da 7’den 70’e Çanakkale Konferansı

Programa, Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, İlçe Müftüsü Mustafa Türken ve 7’den 70’e Göksun halkı katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü Programları kapsamında tüm ilçeler de düzenlediği ‘’Çanakkale Geçilmez ve Çanakkale’nin Maraşlı Şehitleri’’ konferansı Göksun Belediyesi işbirliği ile düzenlendi.

Programa, Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, İlçe Müftüsü Mustafa Türken ve 7’den 70’e Göksun halkı katıldı.

Program İlçe Müftüsü Mustafa Türken’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Çanakkale Şehitleri, 15 Temmuz Şehitleri ve Tüm Şehitlerimiz için dualar edildi.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, katılımcılara teşekkür ederken:’’ Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu programa katılımlarınızdan dolayı öncelikle teşekkür ederim.’’ dedi.

Başkan Aydın konuşmasına şöyle devam etti

‘’Son yılların en popüler savaş unsuru olan terör örgütleri, uluslararası güçlerin de desteğiyle, yüzlerce yıldır süre gelen haçlı anlayışının taşeronu oldular, olmaya da devam ediyor. FETÖ terör örgütünün kalkıştığı 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ise bunun son örneğidir. Hepimizin bizzat yaşadığı o uzun gecede,o satılmış taşeronlar, vatan hainleri, gerçek yüzlerini ortaya koydular. O alçaklar bizi ülkesiz bırakmak istediler, o hainler bizi vatansız, bayraksız, devletsiz bırakmak istediler. Tıpkı 102 yıl önce Çanakkale’de olduğu gibi.

Üstat Mehmet Akif’in dediği gibi, “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın”. Rabbim, bir daha bu milleti Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı yapmak durumda bırakmasın. Rabbim, bir daha 15 Temmuzları yaşatmasın. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Ülkemize, vatanımıza ve milletimize tefrika sokmak isteyen, bölmek ve parçalama isteyenlere de ilelebet fırsat vermesin.’’

Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan:

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma vesilesi ile düzenlenen konferansa hepinize hoş geldiniz diyorum. Çanakkale Zaferi, dünya tarihine geçen en önemli zaferlerden bir tanesidir. Bu vesile ile Çanakkale zaferini unutmamalıyız, unutturmamalıyız ve en önemlisi çocuklarıma anlatmalıyız. Türk Milleti dünyanın en güçlü ordularına Çanakkale de kahramanlıkla mücadele ederek Çanakkale’nin geçilmeyeceğini bu milletin esaret takmayacağını bir kez daha göstermiştir. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Bu konferansın düzenlemesinde emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanımızı Fatih Mehmet Erkoç’a ve Göksun Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın Bey’e ayrıca değerli konferans Hocamız Mehmet Işık Bey’e teşekkür ediyorum. 

Tarihçi Yazar Mehmet Işık:

‘’Her yüzyıl da başımıza bir felaket gelir. Tarih’te bu hep böyledir. 2015 Hendek Savaşları, hepinizi bilirsiniz ki kendi ülkemiz içinde hendek kazdılar. İngiliz’den Amerika’dan Fransız’dan Rus’dan aldıkları silahlarla gencecik çocuklarımız şehit ettiler.

Yıl 1915, tam yüzyıl önce yine karşımızda İngilizler, Fransızlar, Ruslar… O kadar kibirli milletti ki bunlar, diyorlardı ki İstanbul’a gireceğiz, boğazda beş çayı içeceğiz, Türklerin parasını kullanmamıza gerek yok dediler kendi paralarını dahi bastırdılar. Onların planları vardı da Allah’ın plan yok mu Göksunlular.

Güçlü bir devlettik, 600 yıl boyunca dünya da hükümdarlık sürdük. Bazen Padişahlarımızın bir mektubu yetti. Bazen bir yeniçeri kıyafetimiz yetti dünya da nizamı sağlamak adına. Fransa Kralına yazıyordu Sultan Süleyman Han; Duydum ki ülkende ahlaksızlığı yayacak bir dans faaliyetinde bulunuyorlarmış. Gelir sarayını kafana yıkarım.’’ diyordu. O dirayetli Sultanlar, O güçlü Hükümdarlar karşısında tirtir titriyorlardı. 1850 yılına geldiğimizde eski ihtişamını yitiriyordu. Osmanlı 24 milyon metrekare alandan küçüle küçüle   bir arap yarımadası birde Anadolu elimizde kalmıştı.

1815-1915-2015,tezgah 1815 te kurulmuş. Tarihlere bakın.

Gençler sizlerden büyük adamlar istiyoruz. Çanakkale’yi anlatmak değil, yaşamak ve onların tarihini unutmamak gerek. Bizlere Fatih Sultan Mehmet gibi Sultan Süleyman Han gibi bir fermanı yetecek Liderler lazım. Bunu 2015’te gördük, Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Meydanlar da yeniden bir olduk.

9 yıl askerlik yapan Seyit Onbaşı’nın tarihini unutmamak gerek. 9 yıl sonra evine geldiğinde biz kız çocuğu var. Tanımıyor babasını. Kapıyı çalıyor. Kız çocuğu sesleniyor. ‘’ Anne bir adam geldi.’’ Kadın görünce Seyit’i kızım bu senin baban. İşte bizde kadınlar bekler, umudu asla kesmez.

Andırınlı Ramazan Çanakkale’ye gidecek eşinden ayrılamıyor. Eşi diyor ki Abdurrahman Çavuş’a amca Ramazan’a söyle gitmezse Çanakkale’ye onu vallahi boşarım. Bize böyle kadınlar kızlar lazım, erkekten daha erkek, Settül Bahirde 250 erkeği toprağa gömen Kara Fatmalar lazım. Aile Bakanımız gibi kadınlar lazım. ‘’

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri