Öğretmenlere Müjdeyi Verdi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Öğretmenlerimizin Yer Değiştirme Sürelerinin Hesaplanmasında Bu Yıl 31 Aralık’ı Esas Alacağız.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Öğretmenlerimizin Yer Değiştirme Sürelerinin Hesaplanmasında Bu Yıl 31 Aralık’ı Esas Alacağız. Zorunlu Hizmet Mağduru Olarak Kendilerini Tanımlayan Arkadaşlarımızın Sözleşmeli Öğretmen Olarak Çalıştıkları Süreler De Zorunlu Hizmetten Sayılacak” Dedi.

Gölbaşı Hacılar İlköğretim Okulu’nda Öğrencilere Karne Dağıtan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Öğretmenlere Müjde Verdi. Bakan Nabi Avcı, Öğretmenlerin Yer Değiştirme Sürelerinin Hesaplanmasında 31 Aralık’ın Esas Alınacağını, Zorunlu Hizmet Mağduru Olanların Sözleşmeli Öğretmen Olarak Çalıştıkları Sürenin De Zorunlu Hizmetten Sayılacağını Söyledi. Bakan Avcı, “Öğretmen Arkadaşlarımızı Rahatlatacak Düzenlemeler Yapmış Oluyoruz” Diye Konuştu.

Bakan Avcı, Alan Değiştiren Ve Kendi Alanlarına Dönmek İsteyen Öğretmenlere Yönelik Olarak, “Yer Değiştirme Amaçlı Olarak Alan Değiştirmiş Olan Arkadaşlarımızın Bulundukları Yerlerde Tekrar Eski Alanlara Geçmesi Zor Görünüyor. Norm Kadrolar Önümüzdeki Aylarda Yapacağımız Sınavlar İçin Yeni Başvurular Olacak. Sınıf Öğretmenlerinden Branşa Geçen Öğretmenlerimizden Tekrar Sınıf Öğretmenliğine Geri Dönmek İsteyenlere Yeni Atanacak Öğretmen Arkadaşlarımızın Haklarını Çok Fazla Zedelemeyecek Şekilde Onlara Kontenjan Açmaya Çalışacağız. Yeni Atanmak İçin Bekleyen Çok Sayıda Aday Öğretmenimiz Var, Sınıf Öğretmenliğinden Branş Değiştirmiş Oyanlar Bulundukları Yerlerde Herhangi Bir Koşul Aramaksızın Sınıf Öğretmenliğine Dönerlerse O Zaman Bizim Bu Sene Hiç Sınıf Öğretmeni Almamamız Lazım. Bu İkisi Arasında Bir Denge, Hem Yeni Alacağım Sınıf Öğretmeni Adaylarının Haklarını Zedelemeyelim, Ama Yeni Geçtikleri Branşlarda Çok Mutsuz Ve Başarısız Olan Sınıf Öğretmeni Arkadaşlarımızın Da Belli Bir Kontenjan Dahilinde Belli Bölgelerinde Kendi Alanlarına Dönmeleri İçin Çalışmalarımızı Yapıyoruz” Şeklinde Konuştu.

Karne Alacak Öğrencilerden Daha Heyecanlı Olduğunu Söyleyen Bakan Nabi Avcı, Yaz Tatilinin Hayırlı Olmasını İstedi. Bakan Avcı, “Yeni Yapılan Düzenlemeler Nedeniyle Zorlandığımız Alanlar Oldu. Öğretmenlerimizin Yöneticilerimizin Bu Nedenlerden Kaynaklanan Geçici Sıkıntıları Çözümlemede Gösterdikleri Sabır, Dirayet Ve Başarı İçin Kendilerine Teşekkür Ediyorum. Bütün Öğretmenlerimize Yeni Eğitim Sistemine İlişkin Görüşlerini Önerilerini İnternet Üzerinden Katkılarını Bekliyoruz. El Birliği İle Eğitimimizi Daha İlerilere Taşıyacağız. Bazı Çocuklarımızın Karnelerindeki Not Düzeyi İçin Çocuklarımızı Katiyen Üzmeyin. Zaten Bu Karneler Bir Anlamda Çocuklarımızın Daha İyiye Hazırlanması, Daha Çok Çalışmalarını Teşvik Etmek İçin Bir Anlamda Motivasyon İçin Düzenlenen Belgeler. Sınavlara Girecek Çocuklarımıza Başarılar Diliyorum” İfadelerini Kullandı.

SORULARI YANITLADI

“Yeni Sistemin İlk Karnelerini Veriyorsunuz, Okuma Yazma Öğrenemeyen Çocuklara Karne Veriliyor Şeklinde İddialar Var, Siz Nasıl Değerlendiriyorsunuz” Şeklindeki Soruya Cevap Veren Bakan Nabi Avcı, “Biz Hepsini Tek Tek Masaya Yatırıyoruz. Sadece Yeni Düzenleme İle İlgili Değil, Milli Eğitim Geleneğinde Yapılan Her Yeni Düzenlemenin Geri Dönüşleri Kontrol Edilir. İlk Günden İtibaren Yaptığımız Çalışmalar Ve Değerlendirmeler Gösteriyor Ki, Bu Değerlendirmeler Haklı Eleştiriler Değil” Diye Konuştu.

Kıyafet Serbestliği İle İlgili Açıklamalarda Bulunan Bakan Avcı, “Serbest Kıyafet Seçim Yelpazesinin İçinde Forma Da Olabilir. Velilerimiz Kendi Aralarında Anlaşıp ’Biz Önümüzdeki Ders Yılında Çocuklarımızı Şöyle Bir Forma İle Okula Gönderelim’ Derlerse Bu Da Serbet Kıyafet Seçeneklerinin 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri