2009 yılında Milletvekili olan Akif Paksoy ve o dönemde merkez ilçe başkanı Ömer Özkan’ın çıkardığı aday karşısında, bir çok eski yöneticinin desteğini alarak İl başkanlığı koltuğuna oturan Mustafa Bastırmacı’nın seçimlerde yeniden aday olup olmayacağı şu ana kadar belirsizliğini korurken, birlikte yola çıktıkları bir çok arkadaşı bu güne kadar yollarını ayırdı.
31 Mart 2012 tarihinde yapılacak olan Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı seçimi için siyasi kulislerde birçok isim konuşuluyor.
Bir dönem İl başkanlığı yapan Halit Altınköprü, Adnan Kenger olmak üzere eski ilçe başkanlarından Ömer Özkan’ın isimleri öne çıkıyor.
Konuyla ilgili görüşlerine baş vurduğumuz 21. Dönem Milletvekili Nevzat Taner, İl Başkanlığı için birkaç isim gündemde. Mevcut İl başkanından büyük bir memnuniyetsizlik olduğu gündeme getiriliyor. 31 Mart’a kadar mevcut İl başkanının karşısına aday çıkacağını tahmin ediyorum. İki isim öne çıkıyor, muhalif olarak tek bir liste ile mevcut il başkanının karşısına aday çıkarılacağını tahmin ediyorum diyen Taner açıklamasını şöyle devam ettirdi.
“Bilindiği gibi Kahramanmaraş’ın büyükşehirliği gündemde. Partiyi toparlayacak, bütün toplum katmanlarıyla görüşebilecek, toplumla barışık isimlere ihtiyaç vardır. MHP’nin seçimlerde başarı sağlayabilmesi için parti teşkilatının güçlü olması ve birlik beraberlik içinde çalışması büyük önem taşıyor. Bunun için İl Başkanlığı seçimleri önemlidir. Bu teşkilata yıllarını verenler, ortak bir paydada buluşarak seçimlerde iyi bir aday çıkartmak isteyeceklerdir. Bizlerde üzerinde anlaşma sağlanmış isme destek veririz” dedi.
İl başkanlığına aday olacağı konuşulan eski İl başkanlarından Adnan Kenger ile yaptığımız görüşmede; Kenger, aday olmam yolunda yoğun bir baskı var, arkadaşlarımız gelip gidiyorlar. Ancak şu ana kadar net olarak fikrimi açıklamış değilim. Arkadaşlarımızla ortak bir anlayışta bir araya gelebilirsek aday olabilirim, yoksa aday olmayı düşünmüyorum diyerek, adaylık kapısını açık tuttu.
İl başkanlığı için gündeme getirilen isimlerden biri olan eski İlçe Başkanı Ömer Özkan ise, daha bir ay var, adaylığım yönünde telkinler oluyor, arkadaşlarımızla konuyu tartışıyoruz. Milletvekili ne der? Bu partiye yıllarını vermiş büyüklerimiz ne der? Bakıyoruz, adaylığım noktasında ciddi bir baskı altındayım. Şartlar oluşması halinde aday olabilirim. Şimdi net fikrimizi söylemek doğru değil diyerek düşüncelerini ifade etti.
Önümüzdeki günlerde MHP ile ilgili, İl başkanlığı seçimi ile ilgili taraflar belli olmaya başladıkça, adaylarda netleşecektir…