İl Başkanı İsmail Şeref Alkış ,Ankara dönüşü son gelişmeleri basınla paylaştı.Merhum Necmettin Erbakan’ın, vasiyeti üzerine böyle bir birlikteliğin çalışmalarının birinci basamağı olan, Saadet Partisi ile seçim ittifakını sonuçlandıran ,Genel Başkanımız Abdüllatif Şener’in Önderliğinde ,Saadet partisi çatısı altında sonuçlandı.Bundan sonra Demokrat Partisi ile ikinci basamak için de bir pürüz kalmadığını belirten ,Alkış zaten DP tabanı bu işe çok sıcak bakıyor.Bakın Türkiye partisinde Demokrat kökenli ,Anap kökenli ,Saadet Kökenli ve Ak Parti kökenli İl Başkanlarımızla dolu o halde ,neden böyle bir büyük oluşuma sıcak bakılmasın ki.Zaten kamuoyunda da alternatif beklentisi de bu yönde.
Tüm bunların ışığında,12 Haziran seçimlerinde meclise dördüncü bir partinin girmesi sürpriz değil. SP-TP-DP ittifakı resmen gerçekleşiyor.Genel Başkanımız Abdüllatif Şener, Saadet Partisi altında yapılacak olan bir ittifaka sıcak baktıklarını söylemişti. DP de çatının kendi partileri olmasında ısrarcı olmuştu.
Üç gün önce yapılan ve 9 saat süren DP GİK toplantısının ardından, DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık’ın yaptığı açıklamada, DP tabanı da SP çatısına ve Sayın Şener’in önderliğine sıcak bakıyor.
SP-TP-DP ittifakında en geç hafta sonunda ittifak protokolünün imzalanması bekleniyor.
Son yapılan kamuoyu yoklamaları da bu ittifakın yüzde 10’luk seçim barajını rahatlıkla aşacağını gösteriyor. Hatta diğer birkaç partinin de katılımı ile oluşacak büyük sinerji ve kamuoyunun beklentisi ile seçimlerde %15’leri aşacağı beklentisi siyaset cevresinde heyecan yaratmış görünüyor.
Öyle görünüyor ki, Abdüllatif Şener’in de söylediği gibi 12 Haziran seçimi hem iktidarı hem de muhalefeti değiştirecek.