3 Ağustos Pazartesi günü başlayan Ağustos ayı olağan toplantılarının ikinci oturumu 4 Ağustos Salı günü İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Okumuşun başkanlığında yapıldı.
Toplantıda ilk olarak Valilikçe havale edilen evraklar görüşüldü. 4 evrak arasında yer alan bir isim değişikliği de kabul edildi. Buna göre; Kahramanmaraşın Pazarcık ilçesi merkez bucağına bağlı Ganidağı köyü isminin Ganidağıketiler Köyü olarak değiştirilmesini içeren İl İdare Kurulu Müdürlüğünün 30.07.2009 tarih ve 1704 sayılı teklifi görüşülerek kabul edildi.
İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONUNDAN GELEN EVRAK TARTIŞMALARA NEDEN OLDU
İkinci oturumun en hareketli ve tartışmalı bölümünü ise İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen evrak oluşturdu. Buna göre; önceki yıl Kahramanmaraşı ziyareti eden Başbakan Erdoğana işadamlarınca verilen okul yapma sözü doğrultusunda kent merkezinde 24 derslikli Meslek Lisesi yaptırıp hizmet açılması amacı ile 21.02.2007 tarihinde MADOnun sahiplerinden Mehmet Kanbur ile Kahramanmaraş Valiliği arasında protokol imzalandığı hatırlatılarak gündem açıklamasında şöyle bilgi verildi:
10.06.2009 tarih ve 285 sayılı Atilla Kanbur imzalı dilekçede, söz konusu okulun yapılabilmesi için merkez ilçe Hayrullah Mahallesi 1347 ada 20 parselde mülkiyeti maliye hazinesine kayıtlı ve İl Özel İdaresine tahsisli 108.759 metre karelik taşınmazdan arsa talebinde bulunulmakta olup, bahse konu okulun yapılabilmesi için kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığına ait olmak üzere tahsis edilebilmesi için İl Özel İdaresi tarafından minimum 20.000 metrekarelik kısmın serbest bırakılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 23.07.2009 tarih ve 09 numaralı raporunun görüşülmesi.
KOMİSYON BU İSTEĞİ KABUL ETMEDİ
Toplantıda daha sonra Komisyon üyesi Hulusi Ataç tarafından okunan raporda. söz konusu istek dilekçesinin red edildiği belirtilerek bunun gerekçeleri de sıralandı. İl Genel Meclisinin 2 gazeteci üyesi Ahmet Göçer ile Ömer Kösebalaban başta olmak üzere birkaç üye ise Özel İdareye tahsisli 108.759 metrekarelik yerden MADOya okul tahsisi için yer verilmesi gerektiği yönünde görüş ortaya koydular. Arsa verilmesini savunanlar, kent merkezindeki okul ihtiyacını gerekçe olarak gösterirken, bu eksikliğin giderilmesi için yaklaşık 4 milyon lira harcayacak olan bir işadamı hayırseverin geri çevrilmemesi gerektiğini eğer buradan arsa verilemez ise başka yerlerden bulunarak verilmesi gerektiği görüşünü savundular.
MUSTAFA ÖZSOY İSE MADOYA ARSA VERİLMEMESİNİ SAVUNDU
Komisyon raporunu savunarak buradan MADOya arsa verilmesinin söz konusu olmadığını belirten son günlerin tartışmalı ismi Mustafa Özsoy ise, Milli Emlak Genel Müdürlüğünden Özel İdareye tahsisli arsasının spor tesisleri yapımı için verildiğini ve amacı dışında kullanılması halinde tahsisin iptal edilmesi riskinin bulunduğunu ifade etmeye çalıştı.
BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlunun da hayatını kaybettiği Keş Dağına Yazıcıoğlunun adının verilmesi için teklif vereceği ile gündeme gelen ancak; köşe yazarları ve kamuoyu tarafından; Madem rahmetliyi bu kadar seviyordu da neden sağlığında BBPden ayrıldı? yorumlarını muhatap kalan Özsoy; Milli Eğitim kadar spor da çok önemlidir. Komisyon olarak yaptığımız araştırmada sporda tesisleşme bakımından Türkiyede ne yazık ki son sırada bulunduğumuzu gördük. Okul yapımı için başka yerler bulunabilir ama burası spor tesisleri için tahsis edilmiş bir yerdir diye konuştu. Özsoy; Bizler Kahramanmaraş sevdalısıyız. Kahramanmaraş için canımızı feda ederiz ama buradan MADOya okul için arsa veremeyiz dedi.
Bilindiği gibi; aslen Karacasu beldesinden olan ve İGM aday listesine son anda eklenen Mustafa Özsoy, eski milletvekili Ali Sezal ile şimdiki milletvekili Veysi Kaynaka yakınlığı ile biliniyor.
ARSA TALEBİ OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLMEDİ
İGM Başkanı Ramazan Okumuş ise; Değerli arkadaşlar; isterseniz komisyon raporunun son bölümüne; söz konusu yerden 20 dönümün okul arsası için MADOya verilmesi halinde geriye kalan bölümünde sportif tesisler için tahsisin devam etmesi yönünde bir engel bulunup-bulunmadığını içeren bir yazının idare tarafından hazineye gönderilmesinin benimsendiği şeklinde bir ibare ekleyerek komisyon raporunu oylayalım demesine rağmen İGM üyeleri bu teklife rağbet göstermedi.
Gergin geçen tartışmaların ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor oylanarak kabul edildi. İGM üyelerinin 21i komisyon raporunun kabulü yönünde oy kullanırken, 10 üye ise komisyon raporunun red edilerek MADOya arsa verilmesi yönünde oy verdi.
YENİ OTOGAR YANINDA ÖZEL İDARENİN BİRİ TAHSİS DİĞERİ MÜLKİYET OLMAK ÜZERE TOPLAM 2 ARSASI BULUNUYOR
Böylece; bir bölümünde de dondurmacılık ile ilgili birim açmak üzere meslek lisesi yapmak isteyen MADOnun Özel İdareye hazineden tahsisli 108.759 m2lik arsasından 20 dönümlük bir yer isteyen teklifi kabul edilmemiş oldu.
Öte yandan; yine yeni otogar yanında bulunan yaklaşık 128 dönümlük bir başka parsel de yine Özel İdareye ait bulunuyor. Özel İdare ise mülkiyetindeki bu yere kendine ait bütün birimleri bir arada toplayacak olan bir kompleks yapmayı amaçlıyor.