Birleşme değil, kutsal bir bütünleme

Demokrat Parti ve Anavatan Partilerinin birleşme ve bütünleşmesi ardından, tek çatı altında siyasi yaşamını sürdüren Demokrat Parti Kahramanmaraş teşkilatı, bir tanışma-kaynaşma toplantısı gerçekleştirdi.

Parti binasındaki toplantıda konuşan Demokrat Parti İl Başkanı Ramazan Deveci, “Arkadaşlarımızın çoğunu tanımıyorum. Ama davamız aynı, inancımız bir. Şunu biliyorum, hepiniz de siyaseti bilen, memleket sevdalısı insanlarsınız. Biz biraz da gençleri kazanmak istiyoruz, onun için listeye gençleri de koyduk. Hazırladığımız il ve merkez ilçe listelerini genel merkeze göndereceğiz, tasdiki ettireceğiz. Şunu söylediler, eski merkez ilçe yönetimi fesih mi edildi? Hayır, eski başkan Eray Şenay ve yönetimini fesih etmek gibi bir düşüncemiz yoktu ve olmadı. Kaldı ki Eray Şenay yönetimindeki bazı arkadaşlarımızı da yönetime aldık. Eray bey’in yoğun işleri sebebiyle görevi bırakmak zorunda kaldı, yani bir anlamda bütünleşmeden doğan zorunluluktu olanlar. Fesih değil, olaya bütünleşme gözüyle bakabilirsiniz. Kaldı ki bizler kimsenin görevden alınmasına taraftar değildik ve olmadık. Çünkü fesihler daima siyasi partilere zarar vermiştir. Şayet öyle bir niyetimiz olsaydı, bunu daha önce yapardık. Bilfiil yani…” dedi.

MERKEZ İLÇE GEÇKİL’E TESLİM

Daha önceki senelerde, Anavatan Partisinin merkez ilçe başkanlı4ğını sürdüren Mehmet Geçkil’i bu kez DP çatısı altında, DP merkez ilçe başkanı olarak görevlendirdiklerini kaydeden il başkanı Ramazan Deveci, bunun kutsal bir birleşme olduğunu söyledi.

“Bu liste mükemmel. Herkese takdir etti. Çünkü, inanıyorum ki, bu kadro partiyi seçimlere taşıyacak, götürecek. Kadro mükemmel. Biz bu kadronun önemli olduğuna inandık. Bu saatten sonra size düşen, partiyi nasıl daha çok güçlendirir, nasıl bir oy daha getiririz gayreti olmalıdır. Bu hesap içinde olunmalı ve vicdanen de huzurlu olmalıyız. Çünkü sorumluluğumuz büyük.

Siyaset malum… Fedakârlık ister, bu gönül işi. Bazı riskleri de göze almak gerekir. Hele bugünlerde, daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. Çünkü AKP’nin topluma verdiği rahatsızlık meydanda. Bir şey itiraf edeyim, ben başkanınız değil, ağabeyinizim, dostunuzum. Beni başkan gözüyle görmeyin, ama makama saygılı olun! Beni sevmeyebilirsiniz, ama abu davaya  gönül veren kişiler olduğunuz için, partiyi seveceksiniz. Ayırım yapmadan, içten. Bir şey  Daha var, siyaset biraz da basamak olarak kullanılır. Yukarının ne düşündüğü beni ilgilendirmez. Herkes basamak arıyor çünkü. Biz basamak olmayacağız, geçmişte yaptıklarınız için, çalışmalarınız için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ANKARA KAHRAMANMARAŞ’I KONUŞTU

Geçtiğimiz günlerde,  Paris Düğün Salonundaki birleşme toplantısından da söz eden Deveci, bu toplantı için şehrimize gelen GİK üyelerinin bu toplantıyı öve öve bitiremediklerini, teşkilatı takdir ettiklerini kaydetti ve; “Ankara’ya gittiklerinde, dostlarımız teşkilatın toplantısını mükemmel bulduklarını söylediler. Ankara Maraş’ı konuştu yani. Bu tutum, bu övgü dolu ama gerçeği yansıtan sözler, partimize, bizlere cesaret vermiş, güç katmıştır. Zaten aynı gün hem  genel başkanımız sayın Hüsümettin Cindoruk ile, partimizin medarı iftiharı Süleyman Demirel aradı, tebrik ettiler.

Bundan sonra bize düşen, birbirimizin ufak-tefek hatalarını görmemezlikten gelelim, dedikodu yapmadan, partiyi nasıl daha büyütürüzün hesabı içinde olalım. Hepiniz de bir siyasi tecrübeye sahipsiniz. En aza hata yapmaya bakalım, partiye sahip çıkanlar, geleceğine sahip çıkmıştır” dedi.

HİZMET DEĞİL, SIRA HESABI PEŞİNDEKİLER

Deveci, sözlerine şu cümlelerle son verdi; “Kahramanmaraş’ta siyasete zor. Ama her şey geride kaldı. Bir üçgen, bir dörtgen vara bu şehirde. Hizmet ve çalışma hesabı içinde olmayanlar, sıra hesabı derdine düştüler. Bu da partiye zarar verdi, sıra hesabı içinde olanlar da bugün burada yoklar zaten. Beyin rahatsız olursa, kol tutmaz olur.”

Toplantının kalan bölümü basına kapalı olarak gerçekleşti.

Toplantıya, eski DYP’liler ve Anavatan Partililer yanında, partinin kadın kolları başkanı Güler Telek,  kadın üyeler, ve çok sayıda partili katıldı.   

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri