Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan ünlü sanatçı Tarkan Tevetoğlu, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Tarkan ile birlikte 2 zanlı daha serbest bırakılırken, 8 şüpheli tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Tarkan, basın mensupları ve hayranlarının yoğun ilgisi nedeniyle güçlükle adliyeden ayrıldı.
Uyuşturucu operasyonu kapsamında geçtiğimiz perşembe günü gözaltına alınan ünlü sanatçı Tarkan, sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Gün boyu adliyede işlemleri süren Tarkan, yapılan savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Tarkan ile birlikte 2 zanlı daha serbest bırakılırken, 8 şüpheli tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Ünlü sanatçının serbest bırakıldığı haberinin ardından aracı adliye binası önüne getirildi. Çok sayıda basın mensubu da, ünlü sanatçıyı görüntüleyebilmek için bina önünde hazırlık yaptı. Tarkan'ın serbest bırakılması, dışarıda bekleyen hayranlarını da sevince boğdu. Ellerinde Tarkan posterleri bulunan hayranları, ünlü sanatçının şarkılarını söyledi.
Tarkan, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeden çıkarıldı. Bu sırada ünlü sanatçıyı görüntülemeye çalışan basın mensupları arasında arbede yaşandı. Kalabalık arasında güçlükle ilerleyen Tarkan, aracına bindikten sonra hayranlarına el salladı. Ünlü sanatçının aracı, yoğun ilgi nedeniyle adliyeden güçlükle uzaklaştı.
"Ne kadar çok sevildiğimi anladım"
Ünlü sanatçı Tarkan Tevetoğlu, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Adliye çıkışında zaman zaman ezilme tehlikesi geçiren Tarkan, otomobiline güçlükle bindi. Burada hayranlarını selamlayan Tarkan, ailesine, hayranlarına ve sanatçı arkadaşlarına teşekkür etti ve "Ne kadar sevildiğimi anladım" dedi. Herkese teşekkür ettikten sonra aracına yeniden binen Tarkan, daha sonra bir açıklama yapacağını söyledi.
Tarkan'ın avukatlarından Yunus Egemenoğlu ise yazılı bir açıklama yaptı. Egemenoğlu, müvekkilinin soruşturması devam eden suç örgütü ile ilgisi bulunmadığını söyledi. Tarkan'ın evinde ve üzerinde kokain bulunmadığını savunan Egemenoğlu, müvekkilinin uyuşturucu bağımlısı olduğunun doğru olmadığını ifade etti. Tarkan'ın arkadaşlarına uyuşturucu ortamı sağlamadığını belirten Egemenoğlu, "Uyuşturucu ticaretinin içerisinde değildir. Torbacılarla hiçbir bağlantısı yoktur. Polise direndiği haberi doğru değildir. Şoförüne suç attığı doğru değildir" dedi.
Tarkan, serbest kalır kalmaz Ağaoğlu Ataşehir My World Andromeda'da oturan annesinin evine gitti. Tarkan'ın korumaları, gazetecilerin görüntü almaması için yoğun çaba harcadı
(İHA)