‘Sosyal Sorumluluk Projesi’

KSÜ Tekstil Mühendisliği Bölümünden Yasemin Korkmaz’ın teşviki ile başlayan ve devam etmekte olan projeye büyük ilgi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünden Yasemin Korkmaz’ın teşviki ile başlayan ve devam etmekte olan projeye büyük ilgi.

Proje koordinatörleri Mikail Teker, Burak Anıl Alagöz ve Uğur Topal gurup arkadaşları(İlker Kebapçı, Mina Çıngılı, Süleyman Akbaş, Şeyma Unutulmaz, Süreyya Kocatepe, Şeyma Köşkeroğlu, Şeyma Şirin, Hülya Kılıç, Sevil Ersöz) adına yaptıkları açıklamada amacımız; “İnsanların kitap okuyarak ; tarihini, kültürünü öğrenmesi ve bu kültürün oluşmasına yardımcı olabilecek insanları tanımaları için uygun ortamın oluşmasına yardımcı olmak. Ayrıca üniversite ve halk arasında bir bağ oluşturabilmek ve kültürel etkileşim kurabilmektir. “  dediler.

Proje Nasıl Başladı?

Projenin başlamasına dair bilgilerini aktaran Burak Anıl Alagöz konuşmasını şöyle sürdürdü; Proje koordinatörlerinden olan Mikail Teker arkadaşımızın üniversiteye başladığı günden buyana gençlerin eğitimlerini kitap sıkıntısı yüzünden, gerektiği gibi kendilerini yetiştirememelerinin farkında olarak bu eksikliği gidermek istemesi ve bu süreç gündeme geldiğinde ise Tekstil Mühendisliği Bölümü hocalarından Doç. Dr. Yasemin Korkmazın tüm faaliyet kapsamında bizlere tam destek vermesiyle, derneğimizin de sosyal sorumluluk projesi kapsamında olması dolayısıyla kardeş proje haline getirilmiş olup Kahramanmaraş için yapmamız gereken sosyal ve kültürel sorumluk için gerekli girişimler sonucunda faaliyete başlamış bulunmaktayız. Ayrıca belirtmek isteriz ki kütüphanemiz Karacasu bölgesindeki Karaziyaret Mahallesinde açılaktır, desteklerin devam etmesi halinde ise başka bölgelere de kütüphaneler açılacaktır. Faaliyete başlamamızla birlikte gördük ki Kahramanmaraş'ta kurum ve kuruluşlar olsun gerekse vatandaşlar olsun bu faaliyeti yıllardır bekliyormuş gibi desteklerini vermeye başladılar, özellikle başta K.S.Ü. Rektörlük Makamı,  Karacasu MYO Müdürü sayın Remzi Gemci,K.S.Ü öğrencileri,Kahramanmaraş Belediyesi, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Müftülüğü ve TEMA'nın katkılarıyla projemiz hala başlangıç aşamasında olmasına rağmen ciddi bir yol kat etmiştir.

Bizlere kitap desteği vermek isteyenlerin aşağıda ismi bulunan koordinatör arkadaşlar veya TEMA il temsilciliğine ulaşmaları durumunda Kahramanmaraş'ın yarınlarında yetişecek olan yeni nesillere katkıları bulunacaktır.

Not: resmi açılış 31/12/2011 cumartesi karaziyaret mah. şehit cengiz camii alanı.

İrtibat numaraları:

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi adına tekstil mühendisliği fakültesinden:

 Koordinatör    Mikail Teker:       0534 734 16 74

 Koordinatör    Uğur Topal:        0542 254 70 55

 Koordinatör    Burak Anıl Alagöz: 0539 331 57 49

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri