Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı MTSA sınavı 16 Nisan Cumartesi günü sınav merkezi seçilen 14 okulda saat:11.00 de yapılacak. Adaylar Sınavda İlk Yardım dersinden 30,Trafik ve Çevre Bilgisi dersinden 50, Motor ve Araç tekniği bilgisi dersinden 40 olmak üzere toplam 120 soruyu 150 dakika zaman diliminde cevaplandıracaklar.
Cumartesi günü sınav merkezi seçilen Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Test Sınavı 16 Nisan 2011 Cumartesi günü saat 11.00’de İlimiz Merkez Kahramanmaraş İlköğretim Okulu, Hoca Ahmet Yesevi Lisesi, Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Gazi İlköğretim Okulu, Türk Telekom İlköğretim Okulu, Kahramanmaraş Anadolu Lisesi, 19 Mayıs Lisesi, Zeki Karakız İlköğretim Okulu,Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu, Sütçü İmam Lisesi, 12 Şubat İlköğretim Okulu, İsmail Kurtul İlköğretim Okulu ile 80. Yıl İlköğretim Okulunda yapılacak. Sınav saat: 13.30 sona erecek sınavın sağlıklı yapılabilmesi için, Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü başkanlığında görevli okulların müdürleri ile MEM salonunda bir toplantı yapıldı.
Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü bir takım açıklamalarda bulunarak şunları dedi:
“Sınavın sağlıklı olması siz eğitim yöneticisi arkadaşlarımızın kuralları uygulaması titizliği ile olacaktır. Bundan asla şüphem yoktur. Ama bir kez ben yinede bazı kuralları hatırlatmak istiyorum. Salon görevlileri sınav başlamadan en geç 1 saat önceden görev yerine gelecek, yani salon görevlileri en geç saat 10.00 da görevli okullarında bulunacak ve Bina görevlisinin toplantısına katılarak bina sınav komisyonundan sınav evrakını tutanakla teslim alacak. Adayları giriş belgesinde ya da salon yoklama listesine göre oturtulacak ve mutlaka kimlikleri kontrol edilecek. Sınavla ilgili olarak sınava girecek kişinin, giriş kartı ve tanıtıcı kimliğe özellikle özen gösterilecek ve cevap kâğıdında bulunan fotoğrafla giren kişinin giriş kartında ki uygunluğu kontrol edilecek. Adaylar; sınava, kesinlikle 16 Nisan 2011 tarihli “Sınava Giriş Belgesi” ile birlikte girmek zorundadırlar. Sınav salonuna sözlük, hesap makinesi, cep telefonu v.b. iletişim araçları kesinlikle alınmayacak. Sınav güvenlik torbası mutlaka adayların gözleri önünde açılacak. Kitapçıkların arka ve ön sayfasında bulunan açıklamalar okunacak. Cevap kâğıtlarındaki adayların kimlik bilgileri ve kitapçık türleri bilgilerinin doğruluğuna dikkat edilecek. Sınava girmeyen adayların yoklama listesinde ki isminin karşısına “GİRMEDİ” diye, cevap kâğıdına da “SINAVA GİRMEDİ” bölümünü kodlayınız.
Sınavlarda görev alan tüm görevlilerin sınav türü, tarihi ve saati ne olursa olsun kılık kıyafet konusunda 16.07.1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarda çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair Yönetmeliğe uygun kıyafetle sınav görevine gelmeleri gerekmektedir.
Sınavın başlamasından sonra hiçbir adayın sınava alınmaması gerekmektedir.
Salon aday yoklama listesinde ismi bulunmayan adayların kesinlikle sınav salonuna alınmamaları gerekmektedir.
Görevli olmayanların sınav yapılan binalara girmeleri kesinlikle engellenecektir.
Adayların test kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını beraberlerinde götürmelerine kesinlikle izin verilmeyecektir.
Unutulan cevap kâğıtları ve kitapçıkların tüm sorumluluğu salon başkanı ve gözetmene ait olacaktır.
Herhangi bir tutanak tutulması gerektiğinde matbu tutanak tutulacaktır.