Özel Sanko Liseleri Buluş Şenliğinden Ödülle Döndü

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ve Sanko Koleji öğrencileri 15’ incisi düzenlenen İstanbul Buluş Şenliği’nde yaptıkları proje ile jüri özel ödülü almaya hak kazandı.

 

Türkiye genelinden 33 okulun katıldığı proje yarışmasında katılımcılardan “ruloyu havada çöz” temalı bir aygıt tasarlanması istendi. Tasarlanan aygıtla bir tuvalet kağıdı rulosunu uzağa fırlatan ve havada konfeti gibi çözülüp uzun ve tek parça bir kağıt şeridi oluşturabilecek bir düzenek oluşturuldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü’nde yapılan yarışmada Özel Sanko Liseleri’ni öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın, Hasan Gökhan Aslan ve İbrahim Halil Yılmaz rehberliğinde Yusuf Mert Gezer, Furkan Bozkurt, Mehmet Muhittin Akgün ve Enes Karacan temsil etti.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu uyguladıkları programlara yenilerini de ekleyerek oluşturdukları Sanko Eğitim Programı (SEP) kapsamında öğrencilerinin hangi teknolojinin ne işe yaradığını, neyi nerede kullanabileceklerini daha iyi gördüklerini söyledi.

Köylüoğlu, “özellikle Fen ve Teknoloji Lisesi’nde teorik eğitimin yanı sıra, sunduğumuz pratik eğitim imkânlarıyla öğrencide üretme fikri oluşturarak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmekteyiz” dedi.

Sanko Koleji öğrencilerine de aynı imkânların sunulduğunun altını çizen Köylüoğlu, buluş şenliği projesinde emek veren öğretmen ve öğrencilerini kutladı.

Bu arada, Jüri özel ödülüne değer görülen proje için öğrencilere plaket verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri