Okul öncesi eğitime hız Kazandırılacak

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim müdürü Tahsin Nas Okul Öncesi okullaşma oranını yükseltmek için start verdi.

Okul öncesi eğitiminin öneminin iyice anlaşılarak, Milli Eğitim Bakanlığınca, geçen yıl Amasya, Nevşehir, Çanakkale, Bilecik, Edirne, Karabük, Ardahan, Gümüşhane, Trabzon, Yalova, Karaman, Tunceli, Kilis, Bolu, Kırıkkale, Bayburt, Burdur, Kırklareli, Muğla, Düzce, Bartın, Artvin, Çankırı, Kütahya, Rize, Isparta, Kırşehir, Giresun, Uşak, Eskişehir, Sinop ve Samsun'da okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirmişti.

Milli Eğitim Bakanlığının yeni çalışmalarına göre Yozgat, Denizli, Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Sakarya, Kocaeli, Hatay, Elazığ, Sivas, Erzincan, Mersin, Balıkesir, Niğde, Tokat, Antalya, Bitlis, Aydın, Malatya, Muş, Aksaray, Osmaniye, Manisa, Siirt ve Bingöl'de zorunlu eğitim yapacak iller arasında yerini alırken Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için bazı projeleri devreye koyuyor.

Bu çalışmalar doğrultusunda Okul öncesinden sorumlu Hatice Görgülü Müstakil Anaokullarımızda bir takım incelme ve ziyaretler gerçekleştirdi.

Dördüzler de Anaokullu oldular

Son yıllarda halkımızın iyice bilinçlendiği ve okul öncense önem verdiği gözlenirken Hayrullah, Ali Can, Mustafa Özkan ve Murat Yakut Yılmaz ismindeki dördüzleri babası Erol Yılmaz tarafından Zübeyde Hanım anaokuluna getirilerek kayıtları yapılıp eğitime başladılar.

Baba Erol Yılmaz çocukları ilgili olarak şu ifadeleri kullandı.

“Dördüz çocuğumun olması ekonomik olarak bizi çok zor duruma soktu, onların geçimini sağlayacak gücüm kalmadı. Herhangi bir kurumdan da destek görmedik ancak çocuklarımın iyi bir eğitim alarak gelecekte önemli mevkilere gelmesini istiyorum. Bu amaçla çocuklarımı Anaokuluna kaydettirdim. Kırtasiyelerini alacak bile durumum yok. Zübeyde Hanım Anaokulu yöneticileri çocuklarımın kaydını yaptı. Mutluyum ancak bundan sonra ne yapacağım bu beni çok etkiliyor” dedi. MEM-BASIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri