Kahramanmaraş AB şehri gibi

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül , AB projelerinden sorumlu Şube Müdürü H.Hasan Kozan ve ekibinin azimli çalışmaları sonucu bağlı kurum ve kuruluşları tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Kapsamında uygulanmaya başlayan projelerle Kahramanmaraş’ı Avrupalı eğitimcilerin ve öğrencilerin cazibe merkezi haline getirirken bizim kurumlarımızda AB ülkelerinde ilimizi temsil ediyorlar. Hareketlilik tüm hızıyla sürüyor.

Projeler kapsamında İlimiz Eğitim kurum ve kuruluşlarından çok sayıda öğretmen ve öğrencide Avrupa ülkelerinde Ülkemizi ve Kahramanmaraş’ı temsil etmekteler. Avrupa’nın birçok ülkesinde çalışma gerçekleştiren eğitim kadrosu ülkemizi ve ülkemizin eğitim sistemini Avrupalı meslektaşlarına anlatma ve tanıtma oralardaki gelişim ve değişimi yakından takip etme fırsatı yakalamıştır.   
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Birimi rehberliğinde hazırlanan ve kabul edilen projeleri uygulayan kurumlarımızın bu günlerde yapmış olduğu çalışmalara ait bilgiler:
 
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Grundtvig ( Yetişkin Eğitimi ) kapsamında Danimarka’da 3 idareci ve 1 öğretmen proje finalini gerçekleştirmiştir.
 
Türkoğlu Anadolu Lisesi Comenius kapsamında Fransa’ya 2 öğretmen ve 6 Öğrenci ile ziyaret gerçekleştirmiştir.
 
Anadolu Öğretmen Lisesi Comenius ( Okul Ortaklıkları ) kapsamında Romanya’da 3 Öğretmen 5 Öğrenci ile çalışma ziyareti gerçekleştirmiştir.
 
Mesleki Eğitim Merkezi Leonardo da Vinci ( Mesleki Eğitim ) kapsamında İtalya’da 2 idareci 2 Öğretmen ile çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.
 
Mesleki Eğitim Merkezi Leonardo da vinci ( Mesleki Eğitim ) kapsamında Almanya’da 3 idareci 1 Öğretmen ve 1 şef ile çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.
 
Dulkadiroğlu İlköğretim Okulu Comenius ( Okul Ortaklıkları ) kapsamında Finlandiya’da 2 idareci 2 öğretmen ile çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.
 
Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi Comenius ( Okul Ortaklıkları ) kapsamında Polonya’da 2 öğretmen 6 öğrenci ile çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.
 
Kahramanmaraş İlköğretim Okulu Comenius ( Okul Ortaklıkları ) kapsamında İtalya’da 1 idareci 4 öğretmen 4 öğrenci ile çalışma ziyareti gerçekleştirmektedir.
 
Atatürk ilköğretim Okulu Comenius ( Okul Ortaklıkları ) kapsamında Finlandiya’da 3 öğretmen
 
Şehit Mıllış Nuri İlköğretim Okulu Comenius ( Okul Ortaklıkları ) kapsamında Yunanistan’da 3 öğretmen 4 öğrenci
 
Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Leonardo da Vinci programları kapsamında İspanyaya 2 idareci 1 öğretmen 14 öğrenci
 
Reşit Gümüşer İlköğretim Okulu Comenius ( Okul Ortaklıkları ) kapsamında Polonya’ya 2 idareci 3 öğretmen 3 öğrenci
 
Pazarcık Narlı İlköğretim Okulu Comenius ( Okul Ortaklıkları ) kapsamında İtalya’da 2 idareci 2 öğretmen 2 öğrenci
 
Türkoğlu Turgut Reis ÇPL Leonardo da Vinci programları kapsamında Avusturya’da 1 öğretmen 10 öğrenci
 
Türkoğlu Turgut Reis ÇPL Leonardo da Vinci programları kapsamında Danimarka’da 1 öğretmen 10 öğrenci
 
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Leonardo da Vinci programları kapsamında Bulgaristan’da 1 idareci 1 öğretmen 4 şef
 
Dumlupınar İlköğretim Okulu Comenius ( Okul Ortaklıkları ) kapsamında İngiltere’de 1 idareci 4 öğretmen
 
15 Nisan - 22 Mayıs Tarihleri Arası Yurtdışından Çalışma Ziyaretlerine Katılmak Üzere Şehrimize Gelen Katılımcılara Ait Bilgiler:
 
Macaristan ve Finlandiya Comenius ( Okul Ortaklıkları ) kapsamında 5 öğretmen 3 öğrenci ile Ayşe Gümüşer İlköğretim Okuluna,
 
İngiltere, Polonya ve Romanya Comenius ( Okul Ortaklıkları ) kapsamında 7 öğretmen ve öğrenci ile Binevler İlköğretim Okuluna,
 
İtalya ve Romanya Comenius ( Okul Ortaklıkları ) kapsamında 5 öğretmen 7 öğrenci ile İbrahim Çalık Lisesine,
 
Finlandiya Leonardo da Vinci ( Mesleki Eğitim ) kapsamında 6 öğretmen ve öğrenci ile Kız Teknik ve Meslek Lisesine,
 
Macaristan Leonardo da Vinci ( Mesleki Eğitim ) kapsamında 13 öğretmen ve öğrenci ile Endüstri Meslek Lisesine,
 
Eğitim kurumlarının ve paydaşların, kullanılabilecek tüm mali kaynaklardan azami derecede istifade edebilmesi, hem insan kaynaklarının hem de projelerle sağlanabilecek fonların etkin ve verimli kullanılabilmesi amacıyla Projeler Koordinasyon Ekibi tüm bilgi ve birikimleriyle İlimiz genelinde programlardan faydalanabilecek eğitim kurum ve kuruluşlarına bilgilendirme toplantıları düzenlemekte ve rehberlik çalışmalarına devam etmektedir.
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri