En İyi Yemek Filmleri

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Mutfak Dostları Derneği’nin (MDD) işbirliği ile gerçekleştirilen “En İyi Yemek Filmleri” etkinliği, 4 Mayıs tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde başlıyor.

 

Yeme-içme etkinliğine yer veren filmlerin en önemlileri ve düzeylileri arasından  Atila Dorsay’ın seçtiği 8 film, Mayıs ayı süresince İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde izlenebilecek.

Dorsay seçilen filmlerle ilgili şunları söyledi; “Seçtiğimiz filmlerin her biri, yemek olayının bir başka ve farklı yönüne eğiliyor. Ama temelde bunun hayatlarımız içindeki yerini, bizim de Mutfak Dostları Derneği olarak varlık nedenimize en uygun biçimde veriyor. Yani, yemek yemeyi sadece hayatta kalmak için başvurulan bir kaçınılmaz görev olmanın ötesinde, bir zevk, bir keyif, bir haz nesnesi, giderek bir sanat olarak sunuyorlar...”

İşte ücretsiz olarak izlenebilecek birbirinden lezzetli filmler:

BİR TUTAM BAHARAT(A Touch of Spice)
BABETTE’İN ŞÖLENİ(Le Festin de Babette)
ETİ SENİN, KEMİĞİ BENİM(L’Aile ou la Cuisse)
TAMPOPO
AŞÇI, HIRSIZ, KARISI VE AŞIĞI(The Cook, the Thief, his Wife an her Lover)
ŞARKÜTERİ(Delicatessen)
VATEL
BÜYÜK TIKINMA(La Grande Bouffe)

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri