Türk Eğitim Sen Kahramanmaraş 1 nolu şubesi tarafından düzenlenen ve Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan Abacı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Başarı için Aile içi iletişim” konulu konferans Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen “Başarı için Aile içi iletişim” konulu konferansa, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü A. Nafi Baytorun, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Kahramanmaraş Türk Ocakları Başkanı Dr. Faruk Atlı, BBP Kahramanmaraş İl Başkanı Bekir Kılınç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversiteden Öğretim Üyeleri ve Görevlileri, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile davetliler katıldı.
Türk Eğitim Sen Kahramanmaraş 1 nolu Şubesi tarafından düzenlenen “Başarı için Aile içi iletişim” konulu konferans Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Konferansın açılış konuşmasını ise Türk Eğitim Sen Kahramanmaraş 1 nolu Şube Başkanı Mustafa Gökhan yaptı. Konuşmasında günümüzde her şeyin başını çektiği en büyük problemimiz İletişim eksikliğidir ifadesini kullanan Gökhan şu şekilde devam etti; “Sivil toplum kuruluşlarına burada büyük vazifeler düşmektedir. Türk Eğitim Sendikası olarak bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmeye gayret ediyor ve çorbada tuzumuz olsun istiyoruz. Bu münasebetle iletişim konusunda ülkemizin uzmanlarından olan Prof. Dr. Ramazan Abacı Bey davetimizi kabul ederek Kahramanmaraş’a geldi. Bugün burada düzenlemiş olduğumuz konferansımızda konuşacak olan Abacı, katılımcılara Başarı için Aile içi iletişim konularında bilgiler verecek.”
Gökhan’ın konuşmasının ardından Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan Abacı söz alarak “Mutlu ve Huzurlu bir aile, başarılı bir çocuk iyi bir gelecek demektir.” Dedi. Abacı, konferansta yaptığı konuşmada İnsana yapılacak en büyük kötülüğün onu yok saymak’ olduğunu vurguladı. Etrafımızı dikizlerken, aile bireylerinin ihmal edildiğini, iletişimden koptuklarını anlatan Abacı, “Başkalarının hakkında konuşacağımıza, kendi kendimizi tanımanın önemini anekdotlarla anlamak her zaman daha iyidir.” İfadesini kullandı. Kısa adı GKS diye adlandırılan Gelin- Kaynana Sendromu ile ilgili geniş bilgiler sunan Abacı, faydalı konferansıyla dinleyicilerin büyük ilgisini çekti. Prof. Dr. Ramazan Abacı, okuyucuları için kitabını imzaladı. Konferansa katılanlar çok yararlı bir konferans olduğunu, bu tür etkinliklerin sayılarının arttırılması yönünde ifade kullandılar.
Konferansın sonunda günün anısına Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır tarafından Prof. Dr. Ramazan Abacı’ya Plaket ve teşekkür belgesi verildi.
Prof. Dr. Ramazan Abacı Kimdir?
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Fakültesi PDR Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan Abacı, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimler Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümünde Lisansını tamamladı.
Master ve doktorasını İngiltere’de Nottignham Üniversitesinde yaptı. İngiltere’de kaldığı 7 yıl boyunca İnsan İlişkileri ve İletişim Becerileri, Gelişim Psikolojisi, Şirket Danışmanlığı, Toplam Kalite Yöntemi ve İnsan Kaynakları, Yetişkin Eğitimi, Ana- Baba Okula gibi konularda çalıştı. Yapmış olduğu çalışmalar İngiltere’de yılın en iyi çalışması seçildiğinden 1994 ve 1995 yıllarında Meclisin açılışına iki kez davet edildi. İngiliz Milli Takımı teknik direktörü Graham Taylor yönetiminde antrenörlük kursunu tamamladı. İngiltere’de Nottingham Forest, Türkiye’de 3 yıl Samsun Spor, 2 yıl Kayseri Spor’da ve geçen yıl Ertuğrul Sağlam’la Beşiktaş Futbol takımında Psikolojik danışman olarak çalıştı. Halen Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. MEM-BASIN