İnternette güvenle dolaşmak sona eriyor!

İnternet üzerinde güvenle dolaşma dönemi tamamen sona eriyor. Yeni hazırlanan FFC yönetmeliği ile internet kullanıcılarının kişisel verilerine kolayca ulaşılabilecek.

Bazı haberler sizden binlerce kilometre uzakta yaşanmış olsa da canınızı sıkabiliyor. İşte bu da o haberlerden biri. ABD senatosu FCCyönetmeliğini tamamen değiştiriyor. Yeni yasa tasarısıyla beraber internet gizliliği ve mahremiyeti sona eriyor.

AMERİKA ARTIK KİŞİSEL VERİLERE ULAŞABİLECEK

İnternet servis sağlayıcıları ve birçok kurumu direkt etkileyen yeni yönetmelik ile Amerikan Hükûmeti istediği veriye istediği zaman erişebilecek. Güvenlik gerekçe gösterilerek, web geçmişinizden tutun da tüm özel yazışmalarınıza kadar her şey ortaya dökülebilecek.

FFC yönetmeliği o kadar ucu açık ki kullanıcı bilgileri sadece hükûmete değil, internet servis sağlayıcılar ve diğer telekomünikasyon şirketlerinin elinde olacak. Yani o noktadan sonrası birazdan da bu şirketlerin insafına kalacak. Kullanıcıların gizlilik ve mahremiyet hakları ellerinden alındığı için, bu bilgilerle istedikleri her şeyi yapabilecekler.

Yeni yönetmelik şu an Beyaz Saray'a ulaşmış durumda. Muhtemelen ABD Başkanı Donald Trump yeni tasarıyı onaylayacaktır. Peki, ondan sonrası? ABD yaşanan bu olaydan sonra dünyanın geri kalanı bakalım

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri