Rana Müştekin “Toplumun Temeli Güçlü Aileden Geçiyor”

AK Parti Kahramanmaraş İl AR-GE Birim Başkanı, Mehir Aile Platformu 6. Bölge Koordinatörü ve Kahramanmaraş İl Temsilcisi Rana Müştekin, aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Müştekin, son dönemde yaşanan acı olaylara değinerek hem taziye mesajı verdi hem de toplumsal yapının korunmasında ailenin rolüne dikkat çekti.

“Milletçe derin bir üzüntü yaşıyoruz”

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen saldırılarda hayatını kaybeden 9 vatandaş için başsağlığı dileklerini ileten Müştekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hayatlarının baharında kaybettiğimiz gençlerimizin acısı milletçe derin bir üzüntüye yol açmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Yaralanan öğrencilerimize de acil şifalar temenni ediyoruz.”

“Aile, bireyin ilk eğitim aldığı yerdir”

Ailenin toplumsal yapıdaki kritik rolüne vurgu yapan Müştekin, Cumhurbaşkanı’nın da bu konuya sık sık dikkat çektiğini belirterek, ailenin bireyin gelişimindeki temel kurum olduğunu ifade etti.

“Aile; bireyin ilk eğitim aldığı, toplumsal değerleri kazandığı ve sosyalleştiği en temel yapıdır. Kültürümüzün, milli ve manevi değerlerimizin taşıyıcısı olan aile; ahlak, şefkat ve empati gibi insani değerlerin öğrenildiği ilk ortamdır” dedi.

Mehir Aile Platformu’ndan kararlılık mesajı

Mehir Aile Platformu Kahramanmaraş Temsilciliği olarak yürüttükleri çalışmalara da değinen Müştekin, aile yapısının korunması ve güçlendirilmesi için faaliyetlerin sürdüğünü vurguladı.

“Aile kurumunun korunması, güçlendirilmesi ve gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarılması amacıyla çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sevgi ve dayanışmanın merkezi aile”

Ailenin sadece bireysel değil toplumsal bilinç açısından da büyük önem taşıdığını belirten Müştekin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Aile; sevgi, dayanışma ve toplumsal bilincin şekillendiği en önemli yapıdır. Güçlü bir toplum, güçlü ailelerle mümkündür.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kahramanmaraş Haberleri