Okul Saldırıları Sonrası Telegram Paylaşımlarına Hapis Talebi: 13 Sanık Yargılanacak

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da meydana gelen okul saldırılarının ardından sosyal medyada korku ve panik yaymaya çalışan şüpheliler hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Telegram üzerinden tehdit ve şiddet içerikli mesajlar paylaştıkları tespit edilen 11’i tutuklu 13 sanık hakkında 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, asliye ceza mahkemesi tarafından kabul edildi.

HALK ARASINDA KORKU VE PANİK YARATMAYA ÇALIŞTILAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 14 Nisan'da Şanlıurfa'da ve 15 Nisan'da Kahramanmaraş'ta yaşanan okul saldırılarının hemen ardından kamuoyunda oluşan endişe ortamının istismar edildiği vurgulandı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemelerde; Telegram'daki 4 farklı grupta yeni okul saldırıları ve öldürme eylemlerinin gerçekleşebileceğine dair mesajlar paylaşıldığı saptandı. İddianamede, bu ifadelerin basit bir hakaret veya tartışma niteliğinde olmadığı, toplumu tehdit eden ve açıkça korku iklimi oluşturan suç unsurları taşıdığı ifade edildi.

"REKLAM AMACIYLA YAPTIM", "KARA MİZAH SANIYORDUM" SAVUNMALARI

Soruşturma kapsamında yakalanan sanıkların emniyetteki ifadeleri de iddianamede yer buldu:

Grup Kurucusu E.E.: Saldırılardan sonra gündeme gelen oluşumun popülerliğini kullanarak takipçi kazanmak amacıyla grubu açtığını itiraf etti. Amacının reklam gelirleri elde etmek olduğunu öne süren E.E., mesajları başka kalabalık bir gruptan kopyaladığını, olayın ciddiyetini gözaltına alınınca anladığını ve pişman olduğunu aktardı.

Sanık E.T.: Paylaşımları gruptakileri kışkırtmak, tartışma çıkarmak ve "kara mizah" yapmak amacıyla eğlence olsun diye gerçekleştirdiğini savundu.

Sanık T.Y.: Silahlara ya da şiddet içerikli oyunlara ilgisinin olmadığını, yazılım ve elektronik bilgisi bulunmadığını belirterek suçlamaları reddetti.

4 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamede yer alan sanıklar (E.E., T.Y., B.B., Ü.N., Z.C.D., E.T., D.A.E., F.A., H.Y., K.Y., S.B., V.F. ve Ö.D.) hakkında "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan ayrı ayrı 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kahramanmaraş Haberleri