Olayın ardından hazırlanan iddianame tamamlanırken, davanın ilk duruşmasının 4 Eylül’de görüleceği öğrenildi.
Hazırlanan iddianamede, saldırıyı gerçekleştiren öğrenci İsa Aras Mersinli’nin yanı sıra ailesine yönelik talep edilen cezalar dikkat çekti. Yargılama kapsamında, failin babası ve annesi için ağır hukuki sorumluluklar yüklendi.
BABA İÇİN 10 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ
Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, sanık öğrencinin babası U.M. hakkında feci olayda yaşamını yitiren 10 kişi için "olası kastla öldürme" suçlaması yöneltildi. Baba için 10 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanı sıra, olayda yaralanan öğrenciler yönünden de 30 yıla kadar hapis cezası istendi.
ANNEYE 'BİLİNÇLİ TAKSİR' SUÇLAMASI
Soruşturma çerçevesinde anne P.P.M. hakkında ise "bilinçli taksir" maddesi uyarınca 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Katliamın boyutları ve aile fertlerinin sorumluluk derecelerinin tartışılacağı ilk duruşma, 4 Eylül tarihinde mahkeme heyeti huzurunda gerçekleştirilecek.