Kahramanmaraş’taki AK Kadınlar’ın enerjik lideri: Gül Çitil Okur

AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, Maraş Gündem’e geride bıraktıkları kongre sürecini değerlendirdi. Okur’un yaptığı özel açıklamaların satır aralarından çıkan sonuç ise şu şekilde: Lider ruhlu, enerjik bir başkan

AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları, geçtiğimiz haftalarda kongre heyecanı yaşamıştı. Gerçekleştirilen kongre, koronavirüs pandemisi dolayısıyla açıklanan tüm kurallara riayet edilerek gerçekleştirilmiş ve büyük bir coşku seli içerisinde sonlanmıştı. Arkasına aldığı yönetim kurulu ile önemli bir sinerji yakalayan AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, lider ruhlu karakteri ile kadınların daha efektif bir şekilde siyaset alanına girmesine yol açacak. Kongre sonrasında Maraş Gündem’e özel açıklamalarda bulunan Başkan Okur, geride bıraktıkları kongre sürecini değerIendirdi. Okur, “Kongre süreci her yerde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da oldukça heyecanlı ve meşakkatli. Çok şükür kongremizi kazasız belasız atlattık. Güzel bir Cuma gününe denk gelmesi, o günün feyzi ile kongre coşkusunun eşleşmesi bizi çok mutlu etti. Kongreye katılanlardan da herhangi bir hastalık yaşandığına dair bir bilgi gelmedi ve en güzel tarafı da buydu bizim için. Çünkü kongre sürecinde insanları bir araya getirmenin verdiği bir risk vardı ve o riski biz ilçedeki delegelerimize ve merkezdeki delegelerimize HES kodu zorunluluğu getirdik. Kongrelerde bu süreçte böyle bir zorunluluk yoktur. Biz bu riski almamak için böyle bir uygulama gerçekleştirdik. Elhamdülillah herhangi bir sıkıntı olmadan atlattık. Pandeminin bizi uzun süre eve hapsetmesinden kaynaklı böyle bir bastırılmış coşkumuz vardı. O salonda bütün ilçelerin aynı anda aynı coşkuyu yaşaması da bizleri ayrıca onurlandırdı. Genel Merkez’den Dış İlişkiler Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız Ümmügülsüm Ümütlü başkanımız, MKYK Üyemiz Şule Uygur başkanımız o gün bizlere eşlik ettiler. Siyasi kadro olarak da genel merkezi temsilen Genel Merkez Başkan Yardımcılarımız, Tanıtım Medya Başkanımız ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, İçişleri Komisyon Başkanımız Celalettin Güvenç, Milletvekilimizden Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal ve Habibe Öçal bizlerle birliktelerdi ve hepsine teker teker teşekkür ediyorum. Bütün süreçte bizlere İl Başkanlığı destek oldu ve onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Hem ilin kongresi, hem ilçelerin kongresi hem de Kadın Kolları’nın kongresi büyük bir coşku ile gerçekleşti. Aynı gün Gençlik Kollarımızın heyecanını da yaşadık ve üst üste yaşanan kongre heyecanlı ve meşakkatli geçti. Ama biz onu güzel yönettik ve güzel bir çalışma yaparak hem gençliğin kongresi hem de kadın kollarının kongresi hayırla sonuçlandı” dedi.

“HER GÖNÜLE GİRECEĞİZ”

Daha önce görev aldığı AK Parti organizasyonlarında teşkilatçı kimliği ille öne çıkan Gül Çitil Okur, bu kimliğini Kadın Kolları İl Başkanlığı görevinde bir üst seviyeye çıkartarak yola devam edeceğini dile getirdi. 2023 seçimleri öncesinde ekibi ile çalmadık kapı bırakmayacaklarını söyleyen Okur, şöyle konuştu: “Kongre sürecinden önce her ilçenin mülakatları, çalışmaları ve başkanlık atamalarında çok ince çalıştık. Aynı Kahramanmaraş’ın nakışı gibi ilmek ilmek işleyerek çalıştık. Salonda her bir kişide gördüğümüz potansiyel bir ekip bizleri ümitlendirdi. 2023 çalışmalarına başladığımızda her kapıyı çalıp, her gönüle girip onların yanlarında olmaya gayret edeceğiz. Benden önceki il başkanlarımın güzel projeleri oldu. Sahada ve merkezdeki çalışmaları çok iyiydi ve onlara yarıca teşekkür ediyorum. Her biri ile ayrı bir hukukumuz var. Kendi mesleğimde benden önce iki tane başkanımızın olması meslektaş olarak da bizleri ayrı bir bağ ile bağladı. 2023’e doğru giderken sahada yapacağımız plan ve projeleri yapıp sahada gerekli çalışmaları yapmaya başlayacağız. Sahada bize gelen değerlendirmeler, talepler ve destekler olumlu ve bundan dolayı da çok mutluyuz. Ben Kadın Kolları Başkanlığı atamasından önce yine Onikişubat ilçede teşkilatçı bir kimliğe sahiptim. Hep saha çalışmaları ile ilgili birim başkanlıklarında görev aldım.  Her temas ettiğimiz insanlar bizi bu makamda gördükten sonra gerçekten bir şeyler değişebiliyormuş diye olumlu geri dönüşler yaptılar. Allah utandırmasın ve inşallah güzel çalışmalar yapmak nasip olsun. ‘Yaratılanı severiz yaratandan ötürü’ diye çıktığımız bu yolda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde, onun yükünü biraz daha hafifletecek şekilde her türlü çalışmanın altına imza atmak ve her taşın altına elimizi koymak adına bu yola çıktık.”

“GÖNÜL SEFERBERLİĞİ YAPACAĞIZ”

Kahramanmaraş’taki kadınların kendileri için her zaman değerli olduğunun altını çizen Başkan Okur, “Cumhurbaşkanımız her zaman söyler, hep siyasetin nesnesi şeklinde olan kadınları, hem siyasete zarafet kazandırmak hem de özne olarak değerlendirmek adına Cumhurbaşkanımız bize bu yolu açtı. Bu süreci yaşarken de gerçekten hanımlar isterse her şey güzelleşir, her şey kolaylaşır ve hakkıyla, hakkaniyetiyle ortaya güzellikler çıkar. Seçim çalışmalarında biz Kahramanmaraş için 2023 seçimlerinde gönül seferberliği kapsamında aynı düstur ile bu yolda yürüyeceğiz ve güzel sonuçlarla sonuçlandıracağız. Bugün seçim var dediklerinde hemen hazır bir ekibimiz var ve hiçbir kaygımız yok. Tabi genel merkezimizin de dediği gibi seçimlerin olağan sürecini yaşayacağız. Kadın Kolları tarafında genel merkezimizin planladığı biraz daha olgunlaşmak, biraz daha eğitim seviyesini arttırmak ve teşkilatçılığı biraz daha güçlendirmek adına teşkilat yapısına uygun eğitimler planlanmakta. Hem o eğitimleri alıp hem de sahadaki çalışmaları yaptıktan sonra bizler kadın kolu olarak her çalışmada olmaktan mutlu olacağız” diye konuştu.

“GÜL BAŞKANIN EKİBİNDE OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Füsun Nazlı ise, her zaman göreve hazır olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu: “Biz de Gül Başkanımızın ekibi olarak kendisi ile çalışmaktan onur duyacağız. Başkanımız öncülüğünde kadınlarımızın güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Ne mutlu bize ki böylesine büyük ve güzel bir ailenin ferdiyiz. Cumhurbaşkanımızın talimat ve direktifleri doğrultusunda 2023 hedeflerine Gül Başkanımızın öncülüğünde güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kahramanmaraş Haberleri