Kahramanmaraş'ın özlemini çektiği yol trafiğe açıldı!

Kahramanmaraş ile Göksun arasında önemli bir geçiş noktası olan 2 bin 867 metrelik Aşık Mahzuni Şerif Tüneli, tamamlanan tadilat ve onarım çalışmalarının ardından çift yönlü olarak yeniden hizmete açıldı.

6 Şubat depremlerinde tünelde meydana gelen küçük çaplı hasarların onarılması için 28 Ağustos’ta başlayan çalışmalar, planlanan takvime uygun şekilde tamamlandı.

Hasarlı olduğu tespit edilen 30 metrelik bölümde gerçekleştirilen iyileştirme ve güçlendirme işlemleri kapsamında tünelin Göksun yönüne giden tüpü, 7 Kasım itibarıyla trafiğe açılmıştı.

Bugün ise Kahramanmaraş yönündeki onarım çalışmalarının da sona ermesiyle tünel tam kapasiteyle kullanıma sunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kahramanmaraş Haberleri