Güneydoğu Anadolu’da etkili olan kar ve sert soğukların, önümüzdeki günlerde ülkenin daha geniş bir bölümüne yayılması bekleniyor.
Meteorolojik tahminlere göre sıcaklıklardaki değişim bugünden itibaren hissedilmeye başlanacak. Hakkari’den Antalya’ya uzanan hat üzerinde yer alan 12 ilde kuvvetli yağış, fırtına ve yer yer kar yağışı öngörülürken, Güneydoğu’dan Doğu Karadeniz’e doğru etkili olacak kuvvetli rüzgâr ve fırtınaya karşı da uyarı yapıldı.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu geçmesi beklenirken, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun güney ve batı kesimleri, Güneydoğu Anadolu ile birlikte Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Bolu ve Düzce çevrelerinde yağış görülecek.
Yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde, doğu bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar olarak etkili olması bekleniyor. Malatya, Elazığ, Şırnak, Hakkari, Adıyaman, Diyarbakır ve Mardin çevreleri ile Şanlıurfa’nın kuzey ilçelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Öte yandan, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksek bölgeleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda, yoğun kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ riski bulunduğu bildirildi.
Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, doğu bölgelerde ise normaller civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgârın genel olarak güney yönlerden, Akdeniz’in doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden eseceği; Kıyı Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) olacağı tahmin ediliyor.