Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:
Biliyorsunuz, aşk tek taraflı olmaz. Aşk, kişini sevdiğinde yok olmasıdır. Biz aşkı böyle tanımladık.
Buradan Kahramanmaraş’ın tüm ilçelerini, mahallelerini tek tek selamlıyorum. Kahramanmaraşlı herkesin ahde vefasına karşı herkese teşekkür ediyorum.
Kahramanlar diyarı Kahramanmaraş’a 31 Temmuz’da gelecektik. Ancak yaşanan doğal afetlerden dolayı bu buluşmayı erteledik. Maraş’a verdiğimiz bu sözü 40 gün sonra tuttuk.
Afetlerde vatandaşlarımıza tüm imkanlarımızla yardım ettik. Devletimiz 80’lerin, 90’ların enkaz devleti değildir. Bugün buralara gelmiş bir devlet vardır. Devletimiz her bir vatandaşlarımızı sahipsiz bırakmadı.
Türkiye yaşanan bu felaketleri en iyi şekilde yönetmiştir. Hiçbir vatandaş aç, açıkta ve darda bırakılmamıştır.
Türkiye Sivil Toplum Kuruluşlarımızın da olağanüstü çabalarıyla bu süreci dünyaya örnek gösterilecek bir başarıyla yönetmiştir. Esnafından vatandaşına kadar hepsini tüm tazminatlarını ödemek suretiyle bu süreci devam ettirdik. Hasar tespit çalışmaları tamamlanan afet bölgelerinde vatandaşlarımızın zararlarını tazmin çalışmaları hala devam ediyor.
Bizi muhalefetin basiretsizliği yoruyor. Çalışmak değil. Uçak meselesinden, yalan terörüne kadar insanların kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. Muhalefet milli meseleler dahil her konuda sınıfta kalmıştır.
Bu ülkenin en büyük açığı yerli ve milli muhalefettir. Varsın onlar ahlaksız siyaset yapsınlar. Varsın onlar sen ben kavgası yapsınlar. Biz dimdik ayaktayız. Biz millete hizmet noktasından sapmayacağız.
Meral hanım sen kimlerle yürüyorsun? Zulüm 1453’te başladı diyenlerle berabersin.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet’e benzetiyorlar. Bunlar Fatih Sultan Mehmet’in kim olduğunu anlamamış.
Türkiye’yi tarih sahnelerine yeniden taşıyan vizyon projelerini sizlerle beraber gerçekleştirdik.
Hamt olsun bugün edelerle kucaklaşıyor, hem de eserlerin açılışını yapıyoruz. Hayrettin Bey, buralar bize yetmiyor. Hele hele Kahramanmaraş’a hiç yetmiyor.
Bu toprakları birbirine düşürmeye çalışanlar, karşılarında Edeler’i buldu. Fitne ateşini yakmak isteyenler Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin feraseti ile karşılaştı.
AK Parti sıradan bir parti değildir. Bu partinin kökleri Malazgirt’e, Çanakkale’ye, Dumlupınar’a dayanıyor. AK parti her ne kadar 20 yıllık bir parti olsa da gözü gelecekte, geleneği geçmişte olan bir partidir.
Son 20 yılda darbelerden, sokak eylemlerinden, terör saldırılarına bundan dolayı maruz kaldık. Türkiye, birilerinin eline verilemeyecek kadar kritik bir ülkedir.
CHP’nin nefret siyaseti de bundan dolayıdır. Partilerini saran taciz, tecavüz ve diğer olayları üzerimize yıkmaya çalışıyorlar. Başaramayacaksınız.